PREPADLA VÁS JARNÁ ÚNAVA? MEDVEDÍ CESNAK VÁM DODÁ MEDVEDIU SILU!

PREPADLA VÁS JARNÁ ÚNAVA? MEDVEDÍ CESNAK VÁM DODÁ MEDVEDIU SILU!

Jarná únava je bežným javom, ktorý postihuje mnoho ľudí v čase prechodu medzi zimným a letným obdobím. Našťastie existuje niekoľko byliniek, ktoré vám môžu pomôcť bojovať s jarnou únavou a dodať vám energiu. Jednou z nich je náš obľúbený medvedí cesnak.

čítať viacej
BELTAIN SO ŠTPIKOU KORENIA

BELTAIN SO ŠTPIKOU KORENIA

Nadchádzajúci sviatok Beltain je znamením jari a plodnosti. Prečo neosláviť tento magický čas s troškou korenia? Korenie môže dodať vašim rituálom a oslavám nový rozmer a energiu.

čítať viacej
MODERNÉ KORENÁRSTVO ALEBO MÁME NOVÚ TVÁR

MODERNÉ KORENÁRSTVO ALEBO MÁME NOVÚ TVÁR

Už je to nejaký ten piatok, čo pôsobíme na českom trhu. Konkrétne 14 rokov. Začali sme s 12 druhmi korenia na trhoch. Prvé korenie v Česku bez soli a pridaného glutamanu. Spomíname, ako ľudia nechápali, čo je na E621 a konzervantoch zlého, počúvali sme, že ich jesť chcú 🙂 Ale osveta mala zmysel a dnes už ľudia chápu, že korenie je jednoducho iba to, čo je možné z rastlín použiť na ochutené jedla. Nie je to chémia a nie je to soľ. Výsledok je vidieť hlavne na tom, že i velké komerčné spoločnosti museli začať miešať rady koreniacich zmesí bez glutamanu. Dopyt trhu sa zmenil. A my sme radi, aké stopy sme za sebou zanechali a že vám záleží na tom, čo jete, čím sa vyživujete a čo do jedla a tela “sypete”. Korenie bez soli bežne v reťazcoch asi nenájdete nikdy, marže pre veľkovýrobu by bola príliš nízka, čisté korenie a bylinky sú holt drahšie ako soľ. Ale to nevadí, od toho sme tu my :)

čítať viacej

Recept týždňa

🇫🇷 Crème brûlée

🇫🇷 Crème brûlée

1. Předehřejte troubu na 150 °C.

2. Ve velké míse vyšlehejte žloutky s cukrem (cukr by se měl rozpustit a směs by měla mít bledě žlutou barvu a být hustá). Jakmile máte žloutky vyšlehané, přilijte smetanu, přidejte zrníčka z 1 VANILKOVÉHO LUSKU a asi ½ minuty ještě šlehejte.

3. Připravte si 10 zapékacích mističek ...

čítať viacej
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie