Spúšťame nový bonusový program!

Spúšťame nový bonusový program!

Predstavujeme vám náš nový unikátny bonusový systém. Je postavený tak, aby ste si nakupovanie na našom korenárskom e-shope užili a mohli sa tešiť na celý rad darčekov a bonusov k vášmu nákupu.

čítať viacej
S Davídkem v kuchyni: MEXIKO

S Davídkem v kuchyni: MEXIKO

Mexická kuchyňa sa počíta medzi TOP 10 svetových kuchýň. Je kombináciou pôvodnej indiánskej a pokolumbovskej kuchyne 16. storočí.
Je preslávená svojou farebnosťou, rozmanitou chuťou, veľa druhmi používaného korenia a omáčok. Ale hlavne je známa charakteristickou pikantnosťou, v niektorých prípadoch až ostrosťou.
Málokto z vás vie, že než som sa stal pred 12 rokmi korenárom, niekoľko rokov som vlastnil a prevádzkoval svoju mexickú reštauráciu. Moje reštaurácia bola úplne autentická s takmer všetkými mexickými pokrmy a nápoji. Učil som sa variť priamo u vyhláseného mexického kuchára a preto si dovolím povedať, že „MEXIKO“ je mojou parketou. Rád vás prevediem jednou z najvyhlásenejších kuchýň na svete, ktorá je dokonca zapísaná ako nehmotné dedičstvo UNESCO.

čítať viacej
Svadby v priebehu storočí

Svadby v priebehu storočí

Ľudský život bol od pradávna vymedzený tromi hlavnými medzníkmi- narodením, sobášom a smrťou. Na rozdiel od dvoch krajných medzníkov, zrodom a sklonkom, ktoré sú osudové a viac menej neovplyvniteľné, náhodné, je svadba plne v moci človeka. Považovala sa za jeden z prechodových rituálov a bola tak zásadným obradom v živote človeka. A to už od nepamäti. Sobáše totižto zaisťovali legitímne spojenie, a často množenie, majetku, a zaisťovali politickú stabilitu, teda bezpečie pre rodinu aj celý kmeň alebo národ. Dneska vo väčšej časti sveta platí skôr za milé stvrdenie lásky medzi partnermi, zvyklosti a podstatu si ale z časti nesieme stále od našich predkov.

čítať viacej

Vybrané z receptov

Rebarborová BBQ omáčka

Rebarborová BBQ omáčka

1. Řapíky rebarbory oloupejte a nakrájejte na menší kousky. Cibuli nakrájejte nadrobno.

2. Všechny suroviny dejte do hlubší pánve a přiveďte k varu. Stáhněte plamen a za občasného míchání nechte pomalu probublávat cca 20 minut.

3. Jakmile je rebarbora měkká, stáhněte pánev z plotny a směs rozmixujte tyčovým mixérem do požadované konzistence. ...

čítať viacej
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie