V Davídkově koření radi búrame hranice, posúvame sa ďalej a vymýšľame nové koncepty a spôsoby, ako pre vás vymyslieť niečo skvelé. A práve pre to sme sa rozhodli, že sa pustíme do svadieb!
čítať viacJarná únava je bežným javom, ktorý postihuje mnoho ľudí v čase prechodu medzi zimným a letným obdobím. Našťastie existuje niekoľko byliniek, ktoré vám môžu pomôcť bojovať s jarnou únavou a dodať vám energiu. Jednou z nich je náš obľúbený medvedí cesnak.
čítať viacČasto dostávam od vás, našich zákazníkov, otázky ako "Viem, že je vaše korenie vždy bez glutamátu, soli, lepku, GMO a chémie. Ale ktoré korenie by ste mi odporučili priamo pre moju malú 5 ročnú dcéru?“ alebo „Aké vaše korenie môžem pridať svojim deťom už do príkrmov?“ či „Moje deti milujú vášho NESOLDÍKA. Máte ešte inú zmes korenia, ktorú im môžem pridávať na cestoviny alebo na mäso?“
čítať viacKaždému z nás sa pri práci v našej firme zmenil nejakým spôsobom život. Väčšine tak, že si varenie bez Davídkova koření už nedokáže predstaviť. Keď sa stane, že prídeme niekam na chatu a uvedomíme si, že sme zabudli naše obľúbené zmesi, je to koniec sveta. Ako by som si zabudla doma kvalitný zelený čaj a muž kávu. Keď prídeme na návštevu a nájdeme tam nejaké nevoňavé korenie zo supermarketu, vytreštíme oči a hneď doplňujeme zásoby. Keď raz ochutnáš Davídkovo koření, už nemôžeš inak. Je to závislosť :-) Tak keď nejaký obchodný partner alebo kamarát chce odporučiť to najlepšie korenie, nikdy sa nedostanem pod 20 kúskov, pretože všetky tak moc milujem :D Ale keby som si musela vybrať tých pár absolútne najdôležitejších, ktoré sú v našej kuchyni must-have, sú to rozhodne tieto.
čítať viacUž je to nejaký ten piatok, čo pôsobíme na českom trhu. Konkrétne 14 rokov. Začali sme s 12 druhmi korenia na trhoch. Predstavili sme prvé korenie v Čechách bez soli a pridaného glutamátu. Spomíname na to, ako ľudia nechápali, čo je na E621 a konzervantoch zlé, že oni ich jesť chcú. 🙂 Našťastie mala osveta zmysel a dnes už ľudia chápu, že korenie predstavuje jednoducho iba to, čo je možné z rastlín použiť na dochucovanie jedál. Nie je to chémia a nie je to ani soľ. Výsledok je vidieť predovšetkým v tom, že aj veľké komerčné spoločnosti museli začať miešať množstvo koreniacich zmesí bez glutamátu. Tak isto dopyt trhu sa zmenil. Teší nás, aké stopy sme za sebou zanechali a že vám záleží na tom, čo jete, čím sa vyživujete a čo do jedla a tela “sypete”. Korenie bez soli bežne v reťazcoch asi nenájdete nikdy. Marže pre veľkovýrobu by boli príliš nízke. Čisté korenie a bylinky sú veru drahšie ako soľ. Ale to nevadí, preto sme tu my. 🙂
čítať viacTento deň, 1. júna, je určený všetkým našim malým a najväčším pokladom – deťom! A ako lepšie ho osláviť, než s detskými receptami plnými chutí a radosti? Pripravte si spoločne s nimi niečo výnimočné a nezabudnite pridať korenie, ktoré deťom bude chutiť.
čítať viac