zpět

Žijete podľa ajurvédy? Varte s naším korením a starobylá ajurvédska kuchyňa vás bude baviť!

Ste milovníkmi ajurvédy?

Surfujete po internete a hľadáte všetko o ajurvédskej kuchyni, korení či receptoch?

Pátrate po ajurvédskom korení alebo ešte ani neviete, ako sa korenie v ajurvéde rozdeľuje? Či už ste tejto kuchyni  podľahli alebo sa v ňou len zoznamujete, ste tu správnom mieste.

HORŠIA SPRÁVA - Doba čítania je cca 10 minút, tak si na to urobte kľud a pohodu.

DOBRÁ SPRÁVA - Keď sa dočítate až na koniec, budete vedieť ako a ktoré korenie používať v ajurvédskej kuchyni. A naviac tiež to, ako ochutiť jedlo tak, aby ste vytvorili výživný plnohodnotný pokrm podporujúci vaše zdravie.

PÁR PRINCIPOV AJURVÉDY A  AJURVÉDSKYCH POKRMOV

  • Ajurvéda ani nezakazuje, ani neprikazuje. Dáva nám len odporúčania zohľadňujúce vlastnosti a individualitu človeka.
  • Ku každému jedlu pristupujte s pôžitkom a predstavte si pritom, že v sebe vytvárate harmóniu tela i duše.
  • Pri každom jedle sami na sebe sledujte, čo vám chutí, robí dobre, čo je pre vás správne a čo nie.
  • Každé jedlo v ústach dobre prežúvajte a vnímajte, ako naozaj chutí.
  • Dôležitejšie, než to čo jeme, je kedy a ako jeme a hlavne v akom stave je náš vnútorný oheň agni. Ten je úplne kľúčový. Pokiaľ je náš agni príliš slabý, silný či nepravidelný, nedokážeme skonzumovanú potravu spracovať, získať kontakt a jej potrebné živiny.
  • Pamätajte na to, že pokrmy v ajurédskej kuchyni nie sú často žiadne „fusion“ jedlá, ale často sú vlastne veľmi jednoduché a jednotvárne. 
  • Tiež pamätajte – pokrmy varené sú z pohľadu ajurvédy ľahšie stráviteľné než surové. Preto v nich nájdete recepty tzv. studené kuchyni v omnoho menšej miere. Pokiaľ sú však pokrmy vhodné pre stav nášho tráviaceho ohňa a ešte k tomu sú aj lákavé a chutné, je to ideálne. 
  • Jedla nemá byť ani veľmi veľa, ani málo. Odporúča sa jesť 2x či 3x denne.
  • Potraviny svojim potenciálom majú pôsobiť NIE vo vzájomnom rozpore, ale spoločne. Tiež nie je dobré jesť rýchlo, ale ani jedenie zbytočne naťahovať. 
  • Pri jedle sa sústreďte čisto na jedlo. Sledovanie televízie, mobilu, atď. nám s harmóniou tela veľmi nepomôže.
  • V ajurvéde platí, že jeme na prázdny žalúdok a jeme jedlo, ktoré vyhovuje nášmu emočnému a mentálnemu temperamentu.

ROZDELENIE KORENIE V AJURVÉDE

Ajurvédske korenie nie je len pikantné korenie, chilli a kurkuma, ktoré sa nám v mysli spája predovšetkým s ázijskou kuchyňou. Pokiaľ varíme podľa ajurvédskych princípov, používame širokú škálu korenia a bylín, pričom vedome pracujeme s ich energetickým potenciálom. Korenie je v ajurvéde oceňované pre jeho mimoriadne účinky na zdravie. Má totiž silu ovplyvniť nielen silu nášho tráviaceho ohňa, ale aj vlastnosti potravín. A tak potraviny, ktoré majú určitý potencionálne negatívny vplyv na svojho konzumenta, môžeme vďaka koreniu ovplyvniť pozitívnym smerom. To znamená, že si cielene vyberáme to najlepšie korenie, ktoré nás podporí a harmonizuje v nás tzv. dóše. Tie sú tri - Váta, Pitta a Kapha.

Korenie sa delí podľa svojho energetického potenciálu a vplyvu na dóše do troch základných skupín. 

  1. ZAHRIEVACIE, vhodné predovšetkým pre VÁTU - napr. klinček, muškátový oriešok a kvet, škorica, badián, bobkový list, senovka, rímska rasca, aníz, kôpor a asafoetida
  2. OCHLAZUJÚCE, vhodné predovšetkým pre PITTU - napr. kardamon, vanilka, koriander, fenikel a ruža
  3. PÁLIVÉ, vhodné predovšetkým pre KAPHU - např. kurkuma, zelené a čierne korenie, zázvor, horčica, chilli a cayenské chilli

Ajurvédska kuchyňa využíva aj jednodruhové korenie, tak koreniace zmesi. Zmesi sú jedinečné, originálne a nemusia pochádzať len z Ázie. Ajurvédska kuchyňa neznamená indická kuchyňa, pretože nie každý indický pokrm je pripravený podľa zásad ajurvédy.

NIEJE KORENIE AKO KORENIE 

Viete, aká je presná definícia slova "korenie"?

"Všetky časti rastlín, ktoré sa používajú na dochucovanie pokrmov a jedál". Nie kryštály soli, zvýrazňovače chuti či iné chemické látky!

ČO VÁM NAŠE KORENIE VO VAŠEJ KUCHYNI PRINESIE?

  • Nové neobyčajné chute, ktoré si doslova zamilujete.
  • Ajurvédská kuchyňa je o silných, výrazných, nefalšovaných chutiach a tých máme v korení mnoho!
  • Dostanete vždy len čerstvo namleté a namiešané korenie. Zdravie je pre nás aj pre vás na prvom mieste.
  • Korenie, ktoré máte od nás, by ste v takej kvalite ťažko zohnali niekde inde.
  • Nikdy od nás nedostanete žiadnu chémiu ani prídavné látky.
  • Naučíme vás milovať jedlo a vybudovať si k nemu kladný vzťah.
  • Za tých 13 rokov, čo vyrábame korenie, už vieme, že sme z mnohých milovníkov nášho korenia urobili aj milovníkov varenia.
  • S naším korením ide ruka v ruke poriadna dávka inšpirácie. Tisíce našich vlastných receptov a tipy, ako s korením čo najlepšie zaobchádzať a ako dochutiť jedlo.
  • Vaše kuchyňa sa okamžite stane nápaditou a pestrou, čo oceníte nielen vy, ale aj váš partner. 
  • Vieme, že naše korenie priviedlo do kuchyne mnoho mužov!
  • Začnite skúšať, testovať a varenie vás bude baviť.
  • A hlavne… prestanete všade sypať veg*tu 

 

NÁŠ PRÍBEH

Chceme a robíme veci INAK. Pred 13 rokmi si šéfkuchár Davídek uvedomil, že mu na našom trhu niečo chýba. Miloval dobré jedlo, ale nemohol sa dopátrať korenia, ktoré by neobsahovalo kvantá soli a chémie. Vďaka jeho daru kombinovať v hlave chute a skúsenostiam v kuchyni a vo svojich reštauráciách sa ponoril do tejto myšlienky a vznikli prvé receptúry koreniacich zmesí pod značkou Davídkovo koření. A tak Česko po prvýkrát videlo svet "skutočného korenia".

Sme RODINNÁ FIRMA a všetko, čo robíme, ROBÍMME S LÁSKOU.

Srdce našej firmy tvorí Davídek a jeho dve dcéry – staršia Veronika a mladšia Eliška. Jedna pochopila jeho víziu a filozofiu a previedla ju do praxe. Vedie firmu a zaoberá sa všetkým, čo hlavy tvorivých géniov nechápu. Do toho si užíva materskú dovolenku s 2 ročnou dcérkou Jasmínkou. Druhá má po otcovi nadšenie pre varenie, korenie a miluje predávanie, aj pikniky plné jedla a kuchárske show. Sme obklopení ďalšou hromadou ľudí, ktorí robia svoju prácu srdcom a vydávajú zo seba maximum. Sme všetci na jednej vlne a spoločne budujeme svet, ktorý sme si vysnívali.

PREČO NAŠE KORENIE?

Je to veľmi jednoduché. Naše korenie vyrábame už viac než 13 rokov. Je to čisté korenie, ktoré je celkom BEZ SOLI A CHÉMIE. Naviac korenia miešame vždy len toľko, koľko zvládneme mesačne predať, a preto je korenie stále čerstvé a voňavé.

Naše korenie je pre dospelých, ale aj tých najmenších. Je BEZLEPKOVÉ a vhodné pre ľudí s diétou. Samozrejmosťou potom je, že naše korenie neobsahuje ani nebolo vyrobené z komponentov, ktoré obsahujú genetickú modifikáciu (GMO).

Všetko, čo sa dá vypestovať u nás, odoberáme od českých a slovenských pestovateľov. Mnoho surovín pochádza tiež od pestovateľov z celej EU a zbytok sa nakupuje na holandskej burze, kam sa exotické korenie dováža z Ázie, Južnej Ameriky a vlastne z celého sveta. Samotné miešanie zmesí potom prebieha v Česku. Preto všetko, čo sa dá robíme LOKÁLNE

Korenie predávame zásadne BEZOBALOVO. Nikdy ho nenájdete v plastových vreckách. Predávame ho na voľno. V predajniach z keramických dóz, na trhoch z látkových vreciek. Môžete si priniesť svoju vlastnú koreničku a nasypeme vám korenie priamo do nej. Korenie vám pripravíme vždy (nielen na e-shope) do papierového vrecka, ktorý slúži ako transportný, než si doma korenie nasypete do koreničky. Pokiaľ koreničky nemáte, môžete si ich kúpiť priamo u nás aj s našimi etiketami.

 

PREČO NAŠE KORENIE PO DRUHÉ?

Od našich zákazníkov dostávame často otázky ako "Viem,, že je vaše korenie vždy bez glutamátu, soli, lepku, GMO a chémie. Ale ktoré korenie alebo zmesi by ste mi odporučili pre ajurvédsku kuchyňu ?“ Alebo „Aké vaše korenie môžem používať na vegánsku a vegetariánsku kuchyňu?“ či „Milujeme vašu GARAM MASALU - máte ešte inú zmes korenia, ktorú môžem pridávať na zeleninu, do strukovín alebo na mäso?“.
A teraz vám predstavíme! TOP 10 druhov korenia a najvychytanejších originálnych zmesí, ktoré urobia vašu ajurvédsku kuchyňu neodolateľnou.

 

GARAM MASALA

Som asi tou najznámejšou indickou zmesou korenia, ktorú nájdeš skoro v každej indickej kuchárskej knihe. Som jemne prehrievací typ, ale o pikantnosti nič neviem - trošku bieleho korenia zo mňa plameň určite nerobí. Skôr vo mne ucítiš vôňu a nádheru Indie. Cuminu, čili rímskej rasce a koriandru mám v sebe fakt dosť, ale nádhernú vôňu mi dáva škorica s muškátom, klinčekom a štipkou kardamonu. Som celkom výrazné korenie so silnou intenzívnou chuťou. Najviac ti budem asi chutiť v tradičných indických pokrmoch ako pilaf, butter chicken, biryani, chicken korma alebo ma použiješ na všetky typy dhalu. Skvelo sa hodím k pečenej alebo grilovanej zelenine, strukovinám, rybám alebo kuraciemu mäsu. Z hľadiska ajurvédy zahrejem tvoje telo a zvýšim tvoju teplotu, podporím tvoje zažívanie, pomôžem vyplatiť toxíny a posilniť imunitu. Úplne najviac si ma užiješ na jeseň a v zime.

RÍMSKA RASCA

Hovoria mi tiež "cumin", bývam na celom Strednom a Blízkom východe, ale doma som hlavne v Indii. Mám silnú, intenzívnu a aromatickú chuť a rozhodne nie som tá rasca, čo si sypeš do zemiakov. Som typ korenie, ktoré len jemne zahrieva a som tak vhodnou voľbou pre všetky konštitučné typy. Spolu s koriandrom som základnou surovinou väčšiny KARI indického typu a GARAM MASALY. Som ale veľký svetobežník, takže ma určite nájdeš v africkej HARISSE či MAROKU ale tiež v ŠPANIELSKEJ a MEXICKEJ KUCHYNI. Skvelú chuť ti vytvorím v grilovaných koftách, pomaly dusenej zelenine, humuse, cícerovom kari, pečenom jahňacom či v polievkach a omáčkach. Pomôžem ti pri plynatosti, silnom kašli a cukrovke. Mnoho ľudí ma miluje, mnoho ku mne nemôže ani privoňať . Rozhodne som ale klenotom celého Stredomoria.

ORIENT

Som orientálna zmes z Blízkeho a Stredného východu, Perského zálivu a východného Stredomoria. Mám celkom blízko k TANDOORI MASALE, a tak ma najčastejšie nájdeš v kuchyni tureckej, afghánskej, sírskej, izraelskej, jordánskej, egyptskej a samozrejme indickej. Oproti GARAM MASALE v sebe nemám žiadnu rímsku rascu, škoricu len skromne, ale hlavne som krásne žltý po kurkume s trochou papriky. O moju jemnú prenikavú vôňu sa stará jedno z najdrahších korení na svete, kardamon, spoločne s kráľom všetkých vôni koriandrom. Ľahkú pikantnosť mi dodáva čierne a biela korenie so štipkou chilli. Hodím sa všade, nič mi nechýba, nič nie je naviac. Skvele ti ochutím kofty, rôzne druhy kari, tandoori, tikka masalu, ryžu, bulgur či kuskus a iné tradičné orientálne pokrmy. Pre tých, ktorí nie sú kamaráti s rímskou rascou v GARAM MASALE, som skvelou voľbou.

KURKUMA

Môj pôvod je v Južnej Ázii, hlavne v Indii. Ďalej sa so mnou stretneš na Srí Lanke, v Thajsku, Číne, Vietname, Kambodži a často v Indonézii. Všade na svete mi ešte hovoria "indický šafrán". Som asi tým najzákladnejším korením ázijskej kuchyne. Pre moju sýto žltú farbu nechýbam v žiadnom KARI. Asi najviac ma milujú vo vegánskej kuchyni. Mám zemitú vôňu a pikantnú mierne horkú chuť, pritom neovplyvňujem chuť surovín, do ktorých ma pridáte. Použiješ ma do krémových polievok, pilafu, kebabu, kormy, dhalu, kuracieho satay či tikka masaly. Viete, čo sa bezo mňa ale nezaobíde? Ajurvédske ZLATÉ MLIEKO. Patrím tiež medzi jedno z najzdravších ázijských korení. Pomôže ti pri zápaloch, posilním ti srdce a imunitu. Som korením, ktoré je ideálne hlave pre KAPHU, ale dobrá som aj pre ostatné typy. Bezo mňa by proste ajurvédska kuchyňa ani neexistovala.

MAROKO

Tak, ako je krásne, divoké, voňavé Maroko, presne také som aj ja. Množstvo farieb, vôní a chutí. Som síce dosť vzdialená od kolísky ajurvédy - India, ale rozhodne do tejto kuchyne patrím. Paprikové floky, koriander, škorica, fenikl, čierne korenie, chillies, nové korenie, kardamon, zelené a červené korenie, zázvor, kurkuma, klinček, badián, muškátový orech, muškátový kvet, ibištekový kvet a ešte mnoho ďalších druhov korení... to je snáď celý súhrn ajurvédskeho korenia a nájdeš ho jedine v MAROKU. Pokiaľ miluješ orientálne prílohy ako je ryža, kuskus, bulgur alebo pečenú zeleninu, jedlá upravované na panvici a tajine, ryby, kuracie či jahňacie mäso , tak tam presne patrím. Pikantnosti vo mne veľa nehľadaj ucítiš len ľahké štipnutie vzadu v krku a rozhodne nepálim ako moja tuniská kamarátka HARISSA. Hneď od prvého okamihu sa do mňa zamiluješ.

ŠKORICA

Patrím medzi najstaršie korenie vôbec a tisíce rokov mi hovorievali "voňavé zlato". Som jedným z najsladších a najvoňavejších korení vôbec. Ja osobne som vyrástla v Indonézii a som z veľmi mladých škoricovníkov. Mám jemnú, sladkastú chuť a vôbec neštípem. Keď ku mne privoniaš, spomenieš si na krupičnú kašu od maminky a jablkovú štrúdľu od babičky. Práve ja pochádzam zo škoricovníku čínskeho a všetci si stále myslia, že som sa narodil v Číne, že som samý kumarin a tak... Pritom som Čínu nevidel ani z lietadla a o kumarinu vie snáď len strýko Google. Najlepšie ti dochutím sladké a cukrárske pokrmy a tradične ma nájdeš snáď vo všetkých orientálnych zmesiach. Som zahrievacím typom, takže sa skvelo hodím pre VÁTU. Podporujem trávenie, chuť k jedlu a pomôžem ti pri nachladení a kašľu.

BULHARSKO

To som ja, ČUBRICA. Pozná ma celý Balkán. Som veľmi voňavá zmes ľahko horkastej chuti, zato krásnej hnedej farby. Som plný saturejky, senovky (grécke seno), trošku sladkosti mi pridáva tá najčervenejšia paprika a vždy je vo mne troška kukurice. Vďaka saturejky a senovky sa skvelo hodím do strukovín, mletého mäsa, rýb a k pečenej zelenine. V Bulharsku ma poznajú pod názvom "šarena sol" a ochucujú mnou tam takmer každý pokrm tradičnej kuchyne. Som asi to najoriginálnejšie korenie do šopského šalátu. Veľa ti pomôžem pri trávení, potlačujem nadúvanie a znižujem cholesterol a krvný cukor.

CAYENSKÉ CHILLI

Pochádzam z Južnej Ameriky a mám dve mená. Buď mi hovoria KORENIE alebo CHILLI, ale stále som to ja, paprička CAYENNE. Som velice temperamentný, ohnivý, ale zároveň príjemne lahodný a dokážem ti pekne rozprúdiť krv. Moja výnimočnosť spočíva v tom, že viem príjemne páliť, nie až tak na jazyku, ale vzadu na podnebí alebo v krku. Preto si môžeš celé jedlo skvelo vychutnať a môj temperament pocítiš až na samom konci. Kapsaicínu mám tak akurát, a preto ma používajú snáď všetky svetové kuchyne. V Indii a Mexiku som ako doma. Som snáď najlepší priateľ kurkumy, skvelo doplňujem jej liečive schopnosti. Výborne sa hodím ku KAPHE. Pomáham pri podpore trávenia a redukcii váhy. Bezo mňa sa nezaobíde snáď nikto "kto to ma rád horúce."

STRUKOVINKY OD SILVINKY

Som úplne originálna zmes od Davídkov, nikde inde na svete sa so mnou nestretnete. Som plná sladkej intenzívnej chuti po feniklu a anízu a tak trochu pripomínam vôňu pendreku. Moju sladkosť avšak vyrovnáva ľahko horká saturejka s tymianom a moju intenzívnu vôňu doplňuje trocha majoránky a bobkového listu. Som úplne skvelá na dochutenie všetkých druhov strukovín - šošovica, hrach, fazule, bôb, cícer alebo sója... Ale rovnako tak ti dochutím moderné prílohy ako krúpy, pohanku, jáhly, bulgur, kuskus či tarhoňu. Tie najvoňavejšie druhy korenia, ktoré vo mne nájdeš, ti posunú aj bežné strukovinové jedlo na úplne iný chuťový level.

INDIA

Som autentická zmes korenia pre všetkých, ktorí milujú indickú kuchyňu. Som plná kurkumy, koriandru, rímskej rasce a zázvoru. Ucítiš v mne však aj trochu škorice, kardamomu a muškátového kvetu. Pokiaľ miluješ indickú kuchyňu, strukoviny, pokrmy so špenátom, zeleninové a mäsové karí, dhal, ság, kofty, kormu, tikka alebo vindaloo masalu, tak presne na mne si pochutnáš! Bezo mňa vraj indická kuchyňa ani neexistovala.

 

ŠTATISTICKY DOKÁZÁNÉ

Len od minulého roku ste si na našom eshope objednali z týchto “detských druhov“ korenia 41 tisíc žufaniek. A to nehovoriac o nákupoch v predajniach, na trhoch a v školských jedálňach, kde sa jedná o tisíce kg. Podľa vás, marketingových prieskumov a agentúr, čísel a dopytu zo školských jedáleň sme proste NAJVYHĽADÁVANEJŠÍM A NAJPREDÁVANEJŠÍM KORENÍM BEZ GLUTAMANU A SOLI V ČESKU A NA SLOVENSKU.

Sme oficiálnym partnerom slovenského projektu SKUTOČNE ZDRAVÁ ŠKOLA, s ktorým veľmi úzko spolupracujeme. Taktiež sme zaregistrovaní a pripravení na vstup do slovenského národného POTRAVINOVÉHO SEMAFÓRU. Naše korenie od nás odoberá niekoľko desiatok školských jedáleň a prevádzok, ktoré varia úplne výhradne pre zdravotný sektor. Sme neustále pod priamou kontrolou SZPI (Státní zemědělská a potravinářská inspekce) a naše korenie je pravidelne testované!

 

CO HOVORIA TÍ, KTORÍ NAŠE KORENIE UŽ POZNAJÚ A POUŽÍVAJÚ

HEUREKA

Na Heureke nájdete viac než 1900 recenzií, kde máme dlhodobo 98-99 % hodnotení. Sami sa presvedčte, akú má skúsenosť a ako vníma Davídkovo korenie skoro 200 tisíc našich zákazníkov.

Aj na toto číslo sme náležite hrdí!

 

Chcete, aby vaša kuchyňa bola chutná a zdravá rovnako ako je zdravé a chutné naše korenie? Varte s Davídkovým kořením, pretože na tomto korení proste vzniká závislosť a ľudia ho proste milujú… :)

Kúpte si náš EXKLUZÍVNY DARČEKOVÝ SET s koreničkami naplnenými tými najlepšími 6 druhmi originálnych koreniacich zmesí a doplnené 4 druhmi vybraného jednodruhového korenia priamo pre ÁJURVÉDSKU KUCHYŇU.

K nemu od nás NAVIAC dostávate DARČEKOVÝ BALÍČEK "ÁJURVÉDSKA KUCHYŇA 2" v hodnote 25€ ÚPLNE ZADARMO - 10 druhov vybraného jednodruhového korenia, ktoré doplnia vašu kuchyňu o to najpoužívanejšie ajurvédske korenie!

A to nie je všetko! Aby ste vedeli, ako presne korenie v recepte použiť, máme pre vás náš vymaznaný E-BOOK ÁJURVÉDSKA KUCHYŇA s 30 osvedčenými receptami pre vás na inšpiráciu. Dali sme si s ním veľa práce, ale stálo to za to. Na našom e-shope ho nájdete k zakúpeniu za 16€. Aby sa vám lepšie varilo, máte ho od nás pri kúpe tohoto setu taktiež ZADARMO! Vďaka super receptom s naším korením - od polievok cez dezerty, nápoje až po hlavné jedlá - sa naučíte, ako jednotlivé korenia a koreniace zmesi používať, a jedlá vám tak budú zaručene chutiť.

Zatiaľ dobré, že? :) Zostáva už len POŠTOVNÉ. Povedali sme si, že za prvých 1000 ks týchto exkluzívnych darčekových setov platíme POŠTOVNÉ MY! Takže ďalších 6€ zostáva doma.

Varte s naším korením a ájurvédska kuchyňa vás bude baviť, bude pre vás zážitkom!

Sčítané, podtrhnuté...

EXKLUZÍVNY DARČEKOVÝ KORENIČKOVÝ SET (60 €) + DARČEKOVÝ BALÍČEK " Ajurvédska kuchyňa 2" (25 €) ZADARMO + vymaznaný E-BOOK "Ajurvédska kuchyňa" (16 €) ZADARMO + poštovné (6 €) taktiež ZADARMO.

Celkom 30 žufaniek korenia a 30 receptov na podporu vášho zdravia vďaka princípu starobylej ájurvédy. Žufanka korenia u nás bežne stojí 2€, v tejto akcii vás vyjde na niečo málo cez 0,5€ :) A možno ešte menej... Prekvapenie pri objednávke.

S korením je život chutnejší, farebnejší, voňavý a naplnený zdravím. Presvedčte sa.

Stačí už len...

KÚPIŤ

 

Pre tých, ktorí sa ešte nerozhodli- máte možnosť si vyskúšať časť receptov z nášho e-booku " Ajurvédska kuchyňa ", aby ste nadobudli istoty.

Zadajte svoju e-mailovú adresu a my vám pre inšpiráciu pošleme mini e-book.

 

zpět
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie