
počet osôb
4
čas prípravy
30 min. príprava
obtiažnosť
0
druh jedla
Ájurvédská kuchyně
Potrebujeme
600 g červenej šošovice
1 veľká cibuľa
3 paradajky
250 ml kokosového mlieka
rastlinný olej
1/2 citróna
zväzok koriandru
kúsok čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 malá červená cibuľa
1 chilli paprička
1/2 lyžičky mletej rímskej rasce
1 lyžička korenia India
1 lyžička kurkumy
1/2 škorice
soľ
Postup prípravy
1Šošovicu preplachujte, kým nebude voda číra.
2Nakrájajte na jemno cibuľu. Nasekajte cesnak a zázvor.
3V hrnci rozpálte olej a orestujte cibuľu, cesnak, zázvor a všetko suché korenie. Restujte za stáleho miešania 1-2 minúty.
4Pridajte šošovicu a premiešajte. Zalejte pol litrom vriacej vody a kokosovým mliekom. Varte 10-15 minút do mäkka. Priebežne dolievajte vodu, aby konzistencia bola kašovitá.
5Medzitým nakrájajte 2 paradajky na malé kocky a 1 paradajku na tenké plátky. Červenú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Nasekajte koriander. Vytlačte šťavu z citróna.
6Keď je šošovica mäkká, nalejte citrónovú šťavu, vsypte kocky paradajok a koriander. Osoľte, všetko premiešajte a ešte pár minút povarte.
7Pri servírovaní posypte plátkami paradajok, červenou cibuľou, koriandrom a chilli papričkou.
