Mikuláš

Mikuláš

Majestátny vysoký muž s bielym plno fúzom opierajúc sa o zlatú barlu, hlavu pokrytú vysokou biskupskou mitrou, na ornáte veľký kríž. Sprevádza ho biely anjel a húf neskrotných chlpatých čertov, štrngajúcich reťazami a vyzváňajúcich zvoncami a zvončekmi. A hlavne tá vytúžená nádielka! Reč je samozrejme o svätom Mikulášovi a 6. decembri, kedy tento svätec oslavuje svoj sviatok. Kto to ale svätý Mikuláš bol, a čo má spoločné s čertom, anjelom a darčekmi?
číst více

Podľahnite kúzlu pravej mexickej vanilky!

Podľahnite kúzlu pravej mexickej vanilky!

Niet nad pravú vanilku! Tá, ktorú predávame, je prémiovej kvality a pochádza až z ďalekého Mexika.
číst více

Týždeň s korením: Rozmarín

Týždeň s korením: Rozmarín

Šalvia rozmarína známa taktiež pod názvami rozmarína lekárska alebo rozmarín lekársky je vždyzelený polokrov z čeľade hluchavkovitých. Dorastá do výšky až 2 metre a má veľmi osobité aróma. Na prelome jari a leta kvitne jemnými kvetmi bielej, modrej a nachovej farby.
číst více

Jablká & hrušky: 27 najlahodnejších receptov

Jablká & hrušky: 27 najlahodnejších receptov

Máme tu obdobie jabĺk a hrušiek. Pokiaľ je vaša tohto ročná úroda bohatá, chceli by ste sa inšpirovať a vyskúšať nové recepty, ste tu správne!
číst více

Týždeň s korením: Horčica

Týždeň s korením: Horčica

Hořčica biela, alebo aj siata, je jednoročná rostlina z čeľade kapustovitých. Spolu s horčicou čiernou, ktorá je jej blízka příbuzná, sa pestuje skoro po celom svete. Jej pôvod siaha do južnej Európy, západnej Ázie a oblastí Stredomorí. Postupne sa ale rozšírila do ďalších zemí.
číst více

Sme najpredávanejším a najvyhľadávanejším korením pre deti v Česku a na Slovensku

Sme najpredávanejším a najvyhľadávanejším korením pre deti v Česku a na Slovensku

Často dostávam od vás, našich zákazníkov, otázky ako "Viem, že je vaše korenie vždy bez glutamátu, soli, lepku, GMO a chémie. Ale ktoré korenie by ste mi odporučili priamo pre moju malú 5 ročnú dcéru?“ alebo „Aké vaše korenie môžem pridať svojim deťom už do príkrmov?“ či „Moje deti milujú vášho NESOLDÍKA. Máte ešte inú zmes korenia, ktorú im môžem pridávať na cestoviny alebo na mäso?“
číst více

Cuketománia! 18 tipov ako využiť úrodu cukiet

Cuketománia! 18 tipov ako využiť úrodu cukiet

Cukety, kam se človek pozrie - na trhoch, v obchodoch, na záhradách... Radi by ste si z nich pripravili niečo dobrého na zub a hľaadáte inšpiráciu?

V tom prípade vám spravíme radosť, pretože sme dali hlavy dohromady a vybrali naše najlepšie cuketové recepty. Tu sú!
číst více

Vy nakupujete, my rozdávame tohtoročné novinky!

Vy nakupujete, my rozdávame tohtoročné novinky!

Tento rok je pro nás zase veľmi kreatívny a činorodý. Davídek tento rok namiešal dokonce 13 jedinečných koreniacich zemí a my sem pro vás připravili unikátní darčekový program. Účelem tohoto programu je vyskúšanie všitých novinek podľa toho, ktoré by mohli chutiť vám a vašim blízkym najviac. Nakupujte rovnako, ako ste zvyknutí a my vás za to odměníme našími tohto ročnými novinkami, ktoré by ste radi vyskúšali a otestovali.
číst více

DAVÍDEK SA ZBLÁZNIL! 13 tohtoročných noviniek koreniacich zmesí

DAVÍDEK SA ZBLÁZNIL! 13 tohtoročných noviniek koreniacich zmesí

Už 12. rokom prichádzam každú jar s novými druhmi koreniacich zmesí a rozširujem zoznam korenia u Davídků Tento rok tomu nie je inak a myslím, že vás určite prekvapím. Miešanie korenia je pre mňa vášňou a zábavou a keď sa ma niekto spýta, ako to robím, vždy mu odpoviem: "Sám nevím, mi to prostě chodí shora!".
Je to samozrejme už tiež o odbornosti, skúsenostiach, možno nadaniu a intuícií. Ale pokiaľ máte fantáziu a radi varíte, myslím, že by ste korenárske remeslo zvládli tiež. Každý z vás sa u vás doma môže stať Davídkom korenárom- vždy hovorím: "Vše je jen v hlavě.".
A aké novinky som pre vás teda tento rok pripravil?

číst více

11 najlepších receptov jahodovej sezóny

11 najlepších receptov jahodovej sezóny

Sú červené, krásne voňajú, dokonalo chutia a väčšina z nás ich skrátka zbožňuje. Čo je to? No jasné, jahody!
číst více

Týždeň s korením: Cesnak pažítkový

Týždeň s korením: Cesnak pažítkový

Pažítka, celým menom cesnak pažítkový, patrí do rovnakého rodu ako cesnak.
číst více

Týždeň s korením: Muškátový oriešok & muškátový kvet

Týždeň s korením: Muškátový oriešok & muškátový kvet

Máme tu ďalší týždeň s korením - tentokrát s muškátovým orieškom a muškátovým kvetom. Chcete sa o nich dozvedieť viac? Potom čítajte náš článok :)
číst více

Kurz varenia s Davídkom: Tradičná česká kuchyňa NETRADIČNE & základy miešania koreniacich zmesí

Kurz varenia s Davídkom: Tradičná česká kuchyňa NETRADIČNE & základy miešania koreniacich zmesí

Už niekoľko rokov často počúvam, keď vo svojich predajňach osobne predávam, vetu mojich zákazníkov "A nechcete ísť ku mne do kuchyne mi to jedlo navariť alebo nemáte nejaké kurzy varenia či nevydáte nejakú svoju kuchárku?“. Dobrá správa je, že na kuchárke už pracujeme a ešte lepšia - KURZY VARENIA A MIEŠANIA KORENIA S DAVÍDKEM už máme. Pripravil som pre vás živý kurz TRADIČNEJ ČESKEJ KUCHYNE + MIEŠANIE KORENIACICH ZMESÍ. Začíname na Slovensku v najstaršej a najprestížnejšej slovenskej Škole varenia pre gurmánov, vo Svätom Jure u Bratislavy, dňa 25. 5. a následné kurzy prebehnú v Brne, Prahe a Plzni.
Príďte, rád vás prevediem svojim kurzom!
číst více

S Davídkem v kuchyni: MEXIKO

S Davídkem v kuchyni: MEXIKO

Mexická kuchyňa sa počíta medzi TOP 10 svetových kuchýň. Je kombináciou pôvodnej indiánskej a pokolumbovskej kuchyne 16. storočí.
Je preslávená svojou farebnosťou, rozmanitou chuťou, veľa druhmi používaného korenia a omáčok. Ale hlavne je známa charakteristickou pikantnosťou, v niektorých prípadoch až ostrosťou.
Málokto z vás vie, že než som sa stal pred 12 rokmi korenárom, niekoľko rokov som vlastnil a prevádzkoval svoju mexickú reštauráciu. Moje reštaurácia bola úplne autentická s takmer všetkými mexickými pokrmy a nápoji. Učil som sa variť priamo u vyhláseného mexického kuchára a preto si dovolím povedať, že „MEXIKO“ je mojou parketou. Rád vás prevediem jednou z najvyhlásenejších kuchýň na svete, ktorá je dokonca zapísaná ako nehmotné dedičstvo UNESCO.
číst více

Ešte nepoznáte Davídkovo korenie? Čítajte a všetko o nás sa dozviete do 3 minút!

Ešte nepoznáte Davídkovo korenie? Čítajte a všetko o nás sa dozviete do 3 minút!

Chceme a robíme veci INAK. Pred 12 rokmi si šéfkuchár Davídek uvedomil, že mu na našom trhu niečo chýba. Miloval dobré jedlo, ale nemohol si dopriať korenie, pretože obsahovalo kvanta soli a chémie. Vďaka jeho daru kombinovať v hlave chute a skúsenostiam v kuchyni a vo svojich reštauráciách sa ponoril do tejto myšlienky a vznikli prvé receptúry pod značkou Davídkovo koření. A tak Česko po prvý krát uzrelo svet "skutočného korenia".
číst více

Davídkovo koření & VAŘILA MYŠIČKA

Davídkovo koření & VAŘILA MYŠIČKA

Ako ste si už mohli všimnúť, pred niekoľkými mesiacmi sme spustili našu blogersku akadémiu a affiliate program.
Zmysel celého tohto projektu je vám spoločne s blogermi, food blogermi, influencermi a youtubermi predstavovať a odporúčať, ako čo najlepšie a na čo používať naše Davídkovo koření.
Minule som vám predstavil Petra Nováka a jeho Recepty bez Brepty.
Dnes vám predstavím nášho ďalšieho hviezdneho "online Davídka" - blogerku a propagátorku zdravého životného štýlu Kamilu Metzovou a jej recepty nabitý zdravý web VAŘILA MYŠIČKA.
Poďte sa zoznámiť!
číst více

Týždeň s korením: Kurkuma

Týždeň s korením: Kurkuma

Kurkuma - jedinečné korenie a nenahraditeľná liečivá bylinka. Chcete sa o nej dozvedieť viac? Prečítajte si náš článok :)
číst více

Pripravte svojej láske kráľovské valentínske menu

Pripravte svojej láske kráľovské valentínske menu

Valentín, sviatok lásky, sviatok všetkých zamilovaných... naša spoločnosť sa delí na dve hlavné tábory. Na tých, ktorí ho slávia a užívajú si so svojimi milovanými romantické chvíle a na tých, ktorí ho odsudzujú ako ,,americký sviatok" a argumentujú tým, že láska sa má prejavovať behom celého roku a nie len 14. februára. Nech už sa na tento deň pozeráte akokoľvek, my pre vás máme inšpiráciu na jedlá, ktoré môžete pripraviť svojmu miláčikovi. Z lásky. S láskou. Či už 14.2. nebo kedykoľvek inokedy. Naše Mari pre vás vymaznala celodenné menu, ktoré obšťastní chuťové poháriky vášho stravníka.
číst více

Týždeň s korením: Zázvor

Týždeň s korením: Zázvor

Tento týždeň sa nesie v znamení zázvoru. Korenie, ktoré je nezameniteľnou súčasťou mnohých svetových kuchýň. Ako je to s jeho pestovaním či napríklad využitím v lekárstve? Prečítajte si náš článok a (nielen) toto všetko sa dozviete :)
číst více

Sviečková & Na smotane s Davídkem

Sviečková & Na smotane s Davídkem

Sviečková na smotane je české národné jedlo a rozhodne patrí ku klenotom českej kuchyne.
Veľa ľudí túto omáčku vôbec nevarí, pretože sa zdá byť zložitá a zdĺhavá, ale opak je pravdou.
Ja osobne som už sviečkovej navaril, povedzme, tisíce litrov a naučil sa niekoľko variant tejto omáčky.
Sviečková na smotane je v podstate len mäso so zeleninou, ktoré je potreba naložiť, spoločne upiecť alebo uvariť, rozmixovať, zjemniť a dochutiť. To je celé!
V tomto článku vám predám svoje rady, tipy a inšpirácií na tú vašu dokonalú sviečkovú, tak si to nenechajte ujsť.

číst více

Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie