DEŇ DETÍ PLNÝ DOBRÔT

DEŇ DETÍ PLNÝ DOBRÔT

Tento deň, 1. júna, je určený všetkým našim malým a najväčším pokladom – deťom! A ako lepšie ho osláviť, než s detskými receptami plnými chutí a radosti? Pripravte si spoločne s nimi niečo výnimočné a nezabudnite pridať korenie, ktoré deťom bude chutiť.
čítať viac

BELTAIN SO ŠTPIKOU KORENIA

BELTAIN SO ŠTPIKOU KORENIA

Nadchádzajúci sviatok Beltain je znamením jari a plodnosti. Prečo neosláviť tento magický čas s troškou korenia? Korenie môže dodať vašim rituálom a oslavám nový rozmer a energiu.

čítať viac

PREPADLA VÁS JARNÁ ÚNAVA? MEDVEDÍ CESNAK VÁM DODÁ MEDVEDIU SILU!

PREPADLA VÁS JARNÁ ÚNAVA? MEDVEDÍ CESNAK VÁM DODÁ MEDVEDIU SILU!

Jarná únava je bežným javom, ktorý postihuje mnoho ľudí v čase prechodu medzi zimným a letným obdobím. Našťastie existuje niekoľko byliniek, ktoré vám môžu pomôcť bojovať s jarnou únavou a dodať vám energiu. Jednou z nich je náš obľúbený medvedí cesnak.
čítať viac

OKOREŇTE SI VALENTÍNA: DEŇ PLNÝ LÁSKY A DOBRÉHO JEDLA

OKOREŇTE SI VALENTÍNA: DEŇ PLNÝ LÁSKY A DOBRÉHO JEDLA

Sviatok lásky a všetkých zamilovaných - to je Valentín.
Niektorí sa na tento deň každoročne tešia, vymýšľajú darčeky, prekvapenia a užívajú si spoločné romantické chvíľky so svojou drahou polovičkou, iní ho odsudzujú.

Nech ste už v akomkoľvek “týme”, rozhodli sme sa, že pre vás dáme dohromady tipy na dobroty, ktoré môžete svojej láske pripraviť - z lásky a s láskou. 14. februára alebo akýkoľvek iný deň 🙂

Zostavili sme pre vás láskou prevoňané celodenné menu, tak sa do toho poďme pustiť!
čítať viac

MODERNÉ KORENINÁRSTVO ALEBO MÁME NOVÚ TVÁR

MODERNÉ KORENINÁRSTVO ALEBO MÁME NOVÚ TVÁR

Už je to nejaký ten piatok, čo pôsobíme na českom trhu. Konkrétne 14 rokov. Začali sme s 12 druhmi korenia na trhoch. Predstavili sme prvé korenie v Čechách bez soli a pridaného glutamátu. Spomíname na to, ako ľudia nechápali, čo je na E621 a konzervantoch zlé, že oni ich jesť chcú. 🙂 Našťastie mala osveta zmysel a dnes už ľudia chápu, že korenie predstavuje jednoducho iba to, čo je možné z rastlín použiť na dochucovanie jedál. Nie je to chémia a nie je to ani soľ. Výsledok je vidieť predovšetkým v tom, že aj veľké komerčné spoločnosti museli začať miešať množstvo koreniacich zmesí bez glutamátu. Tak isto dopyt trhu sa zmenil. Teší nás, aké stopy sme za sebou zanechali a že vám záleží na tom, čo jete, čím sa vyživujete a čo do jedla a tela “sypete”. Korenie bez soli bežne v reťazcoch asi nenájdete nikdy. Marže pre veľkovýrobu by boli príliš nízke. Čisté korenie a bylinky sú veru drahšie ako soľ. Ale to nevadí, preto sme tu my. 🙂
čítať viac

AKO IŠIEL ROK 2023 V DAVÍDKOVĚ KOŘENÍ

AKO IŠIEL ROK 2023 V DAVÍDKOVĚ KOŘENÍ

Tento rok bol pre nás úspešný, o dosť krajší ako ten predchádzajúci a ako je už u nás zvykom, i trochu dramatický :) Nie sme žiadny konglomerát s tabuľkovou hierarchiou a neosobnými vzťahmi. Sme rodinná firma, založená a prepletená rodinou, ale hlavne zložená z priateľov. Z obyčajných ľudí, ktorí chcú pracovať niekde, kde je im krásne a kde to dáva zmysel a s ľuďmi, s ktorými je im dobre.
čítať viac

JEDINEČNÉ DARČEKY K VIANOCIAM

JEDINEČNÉ DARČEKY K VIANOCIAM

Už premýšľate nad tým, čím obdarovať svojich blízkych, čo im nadeliť pod stromček? Máme pre vás hneď niekoľko super tipov na originálne darčeky, ktoré spravia radosť nielen na Vianoce.
čítať viac

KURZY VARENIA S DAVÍDKOM A JEHO KORENÍM: ČESKÁ KUCHYŇA TRADIČNE I NETRADIČNE

KURZY VARENIA S DAVÍDKOM A JEHO KORENÍM: ČESKÁ KUCHYŇA TRADIČNE I NETRADIČNE

Už niekoľko rokov často počúvam, keď vo svojich predajňach osobne predávam, vetu mojich zákazníkov "A nechcete ísť ku mne do kuchyne mi to jedlo navariť alebo nemáte nejaké kurzy varenia či nevydáte nejakú svoju kuchárku?“. Dobrá správa je, že na kuchárke už pracujeme a ešte lepšia - KURZY VARENIA S DAVÍDKEM už máme. Pripravil som pre vás živý kurz ČESKÁ KUCHYŇA TRADIČNE I NETRADIČNE. Prvé kursy začali sme na Slovensku v najstaršej a najprestížnejšej slovenskej Škole varenia Pre Gurmánov, vo Svätom Jure u Bratislavy. Nový kurz sa uskutoční v JANUÁRU 2023 Termín upresníme,

čítať viac

FIREMNÉ DARČEKY NA OBJEDNÁVKU

FIREMNÉ DARČEKY NA OBJEDNÁVKU

Chcete svojich klientov, obchodných partnerov, či zamestnancov potešiť niečím , čo nezostane ležať na dne šuplíka? Vsaďte na Davídkovo koření bez soli a glutamátu - urobí radosť každému. Zákazku vytvoríme presne podľa vašich požiadaviek a možností.

Booknite si termín už teraz a spoločne naplánujeme výrobu na október až december.

A z čoho môžete vyberať?
čítať viac

NAJVÄČŠIA AKCIA S VÔŇOU  JARI A KORENIA V BRATISLAVE! VARÍME DEŤOM S DAVÍDKOVÝM KOŘENÍM VO FRESH MARKETE.

NAJVÄČŠIA AKCIA S VÔŇOU JARI A KORENIA V BRATISLAVE! VARÍME DEŤOM S DAVÍDKOVÝM KOŘENÍM VO FRESH MARKETE.

Možno viete, možno nie?
Najväčšou predajňou Davídkovho korenia na Slovensku je naša značková predajňa v bratislavskej farmárskej tržnici Fresh Market.
Sme tam už od úplného začiatku - od otvorenia pred 7 rokmi.
A práve tu sa bude dňa 18. 3. konať naša zatiaľ najväčšia spoločná akcia, ktorú sme pripravili s našimi partnermi MAK Z JARNEJ a FRESH MARKETOM.
Celú sobotu bude Fresh Market práve o maku, korení a varení deťom.
A na čo sa môžete tešiť?
čítať viac

SVADBA S VÔŇOU KORENIA

SVADBA S VÔŇOU KORENIA

V Davídkovom koření radi búrame hranice, posúvame sa ďalej. Vymýšľame stále nové koncepty a spôsoby, ako vám dopriať niečo naozaj skvelé. A práve preto sme sa rozhodli, že sa pustíme do svadieb!
čítať viac

7 NAJLEPŠÍCH KORENIACÍCH ZMESÍ PODĽA RÉZI A IVIHO

7 NAJLEPŠÍCH KORENIACÍCH ZMESÍ PODĽA RÉZI A IVIHO

Objavil sa nám tu taký nešvár. Nielen, že mala Veru pravdu a už si to bez Davídkova koření nedokážem predstaviť, ale taktiež som zistila, že doma máme radi nie jednu, nie desať, ale obrovské množstvo zmesí a jednodruhoviek, a tak vybrať len 7 z nich bola pre mňa trošku nadľudská úloha! Nakoniec sme ale dali s manželom hlavy dohromady a vybrali tie, ktoré zbožňujeme najviac :) Bude to teda také 7 + 2, no veď uvidíte sami...
čítať viac

REBARBORA: ZELENINA, KTORÁ VÁS NEOMRZÍ

REBARBORA: ZELENINA, KTORÁ VÁS NEOMRZÍ

Rebarborová sezóna je v plnom prúde, a to treba využiť! Kde sa vzala? Ako je to s jej pestovaním? Aké dobroty s ňou môžete pripraviť a po akom korení siahnuť? To všetko vám prezradíme v našom článku :)
čítať viac

VY NAKUPUJETE, MY ROZDÁVAME!

VY NAKUPUJETE, MY ROZDÁVAME!

Predstavujeme vám náš nový unikátny bonusový systém. Je postavený tak, aby ste si nakupovanie na našom korenárskom e-shope užili a mohli sa tešiť na celý rad darčekov a bonusov k vášmu nákupu.
čítať viac

AKÉ KORENIE MILUJE MAJITEĽKA FIRMY DAVÍDKOVO KOŘENÍ?

AKÉ KORENIE MILUJE MAJITEĽKA FIRMY DAVÍDKOVO KOŘENÍ?

Každému z nás sa pri práci v našej firme zmenil nejakým spôsobom život. Väčšine tak, že si varenie bez Davídkova koření už nedokáže ani predstaviť. Keď sa stane, že prídeme niekam na chatu a uvedomíme si, že sme zabudli naše obľúbené zmesi, je to koniec sveta. Ako by som si zabudla doma kvalitný zelený čaj a muž kávu. Keď prídeme na návštevu a nájdeme tam nejaké nevoňavé korenie zo supermarketu, vytreštíme oči a hneď dopĺňame zásoby. Keď raz ochutnáš Davídkovo koření, už nemôžeš inak. Je to závislosť :-) Preto, ak chce nejaký obchodný partner alebo kamarát odporúčanie na to najlepšie korenie, nikdy sa nedostanem pod 20 kúskov, pretože všetky jednoducho milujem :D Ak by som si však musela vybrať pár tých najdôležitejších, ktoré sú v našej kuchyni must-have, sú to rozhodne tieto:
čítať viac

DAVÍDKOVO KOŘENÍ & VAŘILA MYŠIČKA

DAVÍDKOVO KOŘENÍ & VAŘILA MYŠIČKA

Ako ste si už mohli všimnúť, pred niekoľkými mesiacmi sme spustili našu blogersku akadémiu a affiliate program.
Zmysel celého tohto projektu je vám spoločne s blogermi, food blogermi, influencermi a youtubermi predstavovať a odporúčať, ako čo najlepšie a na čo používať naše Davídkovo koření.
Minule som vám predstavil Petra Nováka a jeho Recepty bez Brepty.
Dnes vám predstavím nášho ďalšieho hviezdneho "online Davídka" - blogerku a propagátorku zdravého životného štýlu Kamilu Metzovou a jej recepty nabitý zdravý web VAŘILA MYŠIČKA.
Poďte sa zoznámiť!
čítať viac

ZAUJÍMA VÁS AJURVÉDA? NAVŠTÍVTE S NAMI NAJVÄČŠÍ ONLINE SUMMIT AJURVÉDY

ZAUJÍMA VÁS AJURVÉDA? NAVŠTÍVTE S NAMI NAJVÄČŠÍ ONLINE SUMMIT AJURVÉDY

Ste milovníkmi ajurvédy? Hľadáte na internete všetko o ajurvédskej kuchyni, korení či receptoch? Pátrate po ajurvédskom korení alebo ešte ani neviete, ako sa korenie v ajurvéde rozdeľuje? Či už ste tejto kuchyni prepadli alebo sa v nej ešte len hľadáte, ste tu správne.

A to nie je všetko! Stali sme sa súčasťou najväčšieho online ÁJURVÉDSKEHO SUMMITU v Česku a na Slovensku.
čítať viac

ZÁŽITKOVÉ KURZY VARÍME DEŤOM S DAVÍDKOVÝM KOŘENÍM

ZÁŽITKOVÉ KURZY VARÍME DEŤOM S DAVÍDKOVÝM KOŘENÍM

Neviete, ako doma dochutiť jedlo tak, aby po ňom zostal vždy prázdny tanier? Varte s našim korením a verte, že sa doma budú oblizovať až za ušami!
Bojujete s vašimi deťmi pri stole? Stále „fňukajú“ a nič im nechutí? Stále premýšľate, ako dochutiť jedlo tak, aby vaše deti všetko zjedli a k tomu povedali: „Mami, pridáš mi ešte?“ Všetci vieme, aké je vymýšľanie toho, čo uvariť... A nakoniec sme znechutení, že to naše dieťa zasa nedojedlo a na ťažko pripravenej mňamke si nakoniec pochutil štvornohý člen rodiny.
Máte to doma takto? Pokiaľ áno, všetko vás v našich zážitkových kurzoch naučíme.
čítať viac

NÁPOJE, KTORÉ V ZIME MUSÍTE OCHUTNAŤ!

NÁPOJE, KTORÉ V ZIME MUSÍTE OCHUTNAŤ!

Zima a Vianoce. Čas rodiny, najkrásnejších hodnôt, ale tiež veľa dobrého jedla a v neposlednej rade aj nápojov. Zimné obdobie je čas vareného vína a punču na trhoch s priateľmi, vaječňáku pri krbe, ale napríklad aj chai latte v kaviarni s kamarátkou, pečeného čaju s dekou a knihou, horkej čokolády u babičky alebo napríklad perníkovej kávy na rande s miláčikom. Zima je čas omamných vôní. V aromalampách, domácnostiach vyvoňaných pečením sladkého, ošúpanými mandarínkami a práve aj korením, ktoré je základom nie len pre varenie, tvorbu dekorácií, ale aj pre všetky zimné nápoje. Pripravili sme pre vás top recepty, ktoré doma určite musíte vyskúšať. Spravte radosť sebe aj svojim milým a vytvorte si doma krásnu atmosféru s kvalitným občerstvením.
čítať viac

1. MÁJ

1. MÁJ

Byl pozdní večer - první máj
večerní máj – byl lásky čas.
Hrdliččin zval ku lásce hlas,
kde borový zaváněl háj.
O lásce šeptal tichý mech;
květoucí strom lhal lásky žel,
svou lásku slavík růži pěl,
růžinu jevil vonný vzdech…
čítať viac

Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie