LETO JE V PLNOM PRÚDE A VÄČŠINA Z NÁS SI UŽÍVA KRÁSNE POČASIE A VŠETKO, ČO K TOMU PATRÍ. PRE NIEKTORÝCH JE TO ČVACHTANIE V BAZÉNE, PRE INÉHO CESTOVANIE, ALEBO NAPRÍKLAD ZÁHRADNIČENIE. PRE NÁS, MILOVNÍKOV DOBRÉHO JEDLA, TO VŠAK VŽDY BUDE PREDOVŠETKÝM SEZÓNA GRILOVANIA. ❤️ A KEĎŽE VIEME, ŽE PODOBNÝCH GURMÁNOV JE OKOLO NÁS MNOŽSTVO, MÁME PRE VÁS PÁR TIPOV, AKO GRILOVANIE VYŠPERKOVAŤ NA VYŠŠIU ÚROVEŇ.
Na našom webe nájdete celú sekciu korenie na gril, kde si môžete vybrať z viac ako kde si 50 druhov korenia a koreniacich zmesí. Ak neviete, ktoré si vybrať, čítajte ďalej.
Ako správne s korením pracovať, aby bol výsledok dokonalý? S Davídkovo kořením vám predstavíme naše 2 osvedčené postupy.
Marinovaním mäsu dodáte intenzívnu a bohatú chuť. Zároveň ho tak zjemníte a zmäkčíte. Mäso tak bude chutnejšie a šťavnatejšie. Príprava marinády je jednoduchá a ideálna vtedy, keď si chcete pripraviť mäso vopred, a potom už len naukladať na gril a z grilu rovno na tanier.
👉 Zmiešajte vybrané korenie s olejom a pridajte podľa chuti a nálady napríklad med, pivo, paradajkový pretlak či iné ingrediencie. Fantázii sa medze nekladú 🧙♂️🪄 Mäso nechajte odpočívať v marináde niekoľko hodín, alebo dokonca pokojne aj celú noc. Natiahne tak chuť marinády a krásne skrehne. Marináda by mala byť čo najjemnejšia a bez veľkých kúskov – tie by sa mohli začať pripaľovať a urobiť šarapatu.
My sme pre vás namiešali zmesi, ktoré sú určené špeciálne na marinovanie pikantné marinády
Pripravte si s nimi napríklad šťavnatú Tortillu s kuracím mäsom v pikantnej marináde
alebo legendárne Davídkove grilované rebierka
Podľa nás ide o ten najlepší spôsob, akým môžete mäso upraviť. Mäso si ponesie svoju vlastnú plnú chuť, nepripaľuje sa pri grilovaní a nakoniec sa rozplynie v jemnej chuti masla a korenia. A to je, vážení, naozajstné nebo!
👉 Mäso grilujte bez soli a korenia na medium, aby zostalo šťavnaté. Na liatinovej panvici na grile rozpustite maslo a nechajte v ňom rozvoňať vybrané korenie.
Grilované mäso osoľte, vložte do maslového kúpeľa a nechajte odpočinúť a dôjsť ešte približne 5 minút. Mäso bude krehké, jemné a bude sa lepšie krájať. Zo šťavy, ktorá vznikne spojením masla, čerstvého korenia a maslového výpeku, nezostane na tanieroch ani kvapka. Vyskúšajte túto úpravu mäsa, zamilujete sa a už nebudete chcieť nič inak :)
Na všetky druhy mäsa používajte korenie so základom z čierneho korenia, to je najlepšia možnosť. Určite vyskúšajte najpredávanejšie korenie Orange Pepper alebo Ameriku. S kuracím mäsom si perfektne rozumie Fresh Grill alebo Francúzska zmes Žanet.
Skúste si pripraviť delikátny Davídkov Flank steak na farebnom korení s čučoriedkovou omáčkou
alebo jednoduchý Hovädzí rib eye steak s nezabudnuteľným výsledkom.
V českej kuchyni sú kačacie prsia stále málo používané a neprávom opomínané, a pritom grilované sú jednoducho bezkonkurenčné. Kačacie prsia na Pomarančovom korení s malinovou omáčkou a červeným korením rozhodne stoja za vyskúšanie.🍊
Základné pravidlá pre dochucovanie mäsa už poznáte. Nezabudnite však na základné pravidlá pre prácu s mäsom, predovšetkým hovädzím, bravčovým a so zverinou. Či na grile alebo na panvici majú na výslednú chuť zásadný vplyv.
1) Mäso musí mať izbovú teplotu. Nikdy ho nedávajte priamo z chladničky.
2) Mäso vopred nesoľte. Solíme ho až po tepelnej úprave.
3) Nenaklepávajte.
K mäsu sa perfektne hodí grilovaná zelenina. Tu platí rovnaké pravidlo. Nekoreňte vopred! Už žiadne pripálené cukety 😊 Ugrilujte a trošku vykúpte
v maslovom kúpeli. Gastro zážitok zaručený s Francúzskou zmesou Žanet alebo Gréckymi bylinkami.
Aj vám sa už zbiehajú slinky a vidíte sa s vašimi najbližšími v záhrade pri západe slniečka, ako si vychutnávate dokonalé grilované pochúťky? Tak šup šup pre to najlepšie na gril a poďme si spoločne užiť leto naplno!