Varte podľa korenia

Vývar z hovädzích chvostov s mäsovými knedličkami

Vývar z hovězí oháňky s masovými knedlíčky

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
120 m varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Tradiční kuchyně

Potrebujeme

Zhruba 2 kg hovädzích chvostov
3 mrkvy
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibuľa
5 guliček nového korenia a čierneho korenia, 2 guličky jalovca, 2 bobkové listy
ligurček podľa chuti
soľ podľa chuti

mäsové knedličky:
300 g mleté hoväzie a bravčové (pol na pol)
strúhanka podľa potreby
2 strúčiky cesnaku alebo 1 ČL korenia Garlic Pepper
1 PL polohrubej múky
1 PL majoránky
1 PL pažítky

Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu
Jalovec celý nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso aj zeleninu prudko opečte v hrnci na kvapke oleja, zalejte studenou vodou a priveďte do varu.

2Pridajte korenie, soľ a nechajte len jemne vrieť s mierne odklopenou pokrievkou. Vodu priebežne dolievajte.

4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte, zeleninu nakrájajte a vložte naspäť.

Mäsové knedlíčky

1Bravčové aj hovädzie mäso pomeľte na jemno.

2Všetko zmiešajte dohromady , pridajte soľ a korenie a vypracujte hustú hmotu.

3Lyžičkou naberajte a vyrobte v dlaniach guličky rovnakej veľkosti.

4Zlejte trochu čistého vývaru a v ňom knedličky uvarte, kým vám nevyplávaju na povrch.

5Uvarené mäsové knedličky dajte do taniera k zelenine, zalejte vývarom, ozdobte čerstvou petržlenovou vňaťou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Ligurček
Všetky recepty s korením Jalovec celý
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky