ZAUJÍMA VÁS AJURVÉDA? NAVŠTÍVTE S NAMI NAJVÄČŠÍ ONLINE SUMMIT AJURVÉDY

ZAUJÍMA VÁS AJURVÉDA? NAVŠTÍVTE S NAMI NAJVÄČŠÍ ONLINE SUMMIT AJURVÉDY

Ste milovníkmi ajurvédy? Hľadáte na internete všetko o ajurvédskej kuchyni, korení či receptoch? Pátrate po ajurvédskom korení alebo ešte ani neviete, ako sa korenie v ajurvéde rozdeľuje? Či už ste tejto kuchyni prepadli alebo sa v nej ešte len hľadáte, ste tu správne.

A to nie je všetko! Stali sme sa súčasťou najväčšieho online ÁJURVÉDSKEHO SUMMITU v Česku a na Slovensku.

Zaujíma vás ajurvédska kuchyňa?

11 ZÁKLADNÝCH PRINCIPOV AJURVÉDY A AJURVÉDSKYCH POKRMOV

  1. Ajurvéda ani nezakazuje, ani neprikazuje. Dáva nám len odporúčania zohľadňujúce vlastnosti a individualitu človeka.
  2. Ku každému jedlu pristupujte s pôžitkom a predstavte si pritom, že v sebe vytvárate harmóniu tela i duše.

  3. Pri každom jedle sami na sebe sledujte, čo vám chutí, robí dobre, čo je pre vás správne a čo nie.

  4. Každé jedlo v ústach dobre prežúvajte a vnímajte, ako naozaj chutí.

  5. Dôležitejšie, než to čo jeme, je kedy a ako jeme a hlavne v akom stave je náš vnútorný oheň agni. Ten je úplne kľúčový. Pokiaľ je náš agni príliš slabý, silný či nepravidelný, nedokážeme skonzumovanú potravu spracovať, získať kontakt a jej potrebné živiny.

  6. Pamätajte na to, že pokrmy v ajurédskej kuchyni nie sú žiadne „fusion“ jedlá, ale často sú vlastne veľmi jednoduché a jednotvárne.

  7. Tiež pamätajte – pokrmy varené sú z pohľadu ajurvédy ľahšie stráviteľné než surové. Preto v nich nájdete recepty tzv. studené kuchyni v omnoho menšej miere. Pokiaľ sú však pokrmy vhodné pre stav nášho tráviaceho ohňa a ešte k tomu sú aj lákavé a chutné, je to ideálne.

  8. Jedla nemá byť ani veľmi veľa, ani málo. Odporúča sa jesť 2x či 3x denne.

  9. Potraviny svojim potenciálom majú pôsobiť NIE vo vzájomnom rozpore, ale spoločne. Tiež nie je dobré jesť rýchlo, ale ani jedenie zbytočne naťahovať.

  10. Pri jedle sa sústreďte čisto na jedlo. Sledovanie televízie, mobilu, atď. nám s harmóniou tela veľmi nepomôže.

  11. V ajurvéde platí, že jeme na prázdny žalúdok a jeme jedlo, ktoré vyhovuje nášmu emočnému a mentálnemu temperamentu.

To sú len základné princípy ajurvédy a ajurvédskej kuchyne.

Preto vás pozývame na najväčší tohtoročný online SUMMIT AJURVÉDY, ktorý bude prebiehať od 23. do 26. februára. Celé 4 dni informáciami nabitého obsahu len o ajurvéde, 18 prednášok, spoločná FB skupina, súťaže o ajurvédske darčeky a mnoho ďalšieho.

Bolo mi cťou stať sa jedným z prednášajúcich na tomto summite, konkrétne na tému „Korenie v ajurvédskej kuchyni“.

Celú túto výnimočnú akciu priviedla na svet dlhoročná blogerka, online marketérka, influencerka a autorka projektu Ajurvéda Online - Ajurvéda pre moderné ženy - JANKA GURNÍKOVÁ. Podarilo sa jej niečo jedinečné a na túto akciu je k dnešnému dňu prihlásených cez 5 500 ľudí.

Davídkovo koření sa stalo jedným z partnerov tohto summitu a sme na to náležite hrdí. Jani, skvelá práca!

Ak vás teda starobylá ajurvéda zaujíma, zúčastnite sa tejto unikátnej akcie - nebudete ľutovať. Prihlásiť sa môžete TU.

My sa ajurvéde tiež už nejaký čas venujeme, a preto sme si pre vás pripravili AKCIU AJURVÉDSKA KUCHYŇA ŠPECIÁL. Všetko o ajurvédskom korení a kuchyni nájdete TU.

Prajem krásny predĺžený ajurvédsky víkend!

Davídek

Davídek
Davídek
Davídek
zdieľajte na:   zdieľajte
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie