Moravský vrabec:
cca 1 kilo bravčového pliecka
2 väčšie cibule
2 PL plnotučnej horčice
1 PL korenia Bravčová pečienka
1 ČL korenia Garlic Pepper
1 dcl desaťstupňového piva
soľ
Moravská kapusta:
1 kg kyslej kapusty
20 dkg slaniny
2 cibule
1 ČL drvenej rasce
1 PL polohrubej múky
1 veľký olúpaný zemiak
1 PL korenia Zemiačik
soľ
Garlic Pepper nakúpite tu
Bravčové pečené nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Zemiačik nakúpite tu
Moravský vrabec:
1Mäso nakrájajte na kocky veľké cca 4x4 cm, cibuľu nasekajte nahrubo.
2Mäso, cibuľu, korenie, horčicu, soľ a pivo zmiešajte vo veľkom pekáči. Prikryte vrchnákom a dajte do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi na 90 minút.
3Keď je mäso mäkké, vrchnák odklopte a dopečte dozlata horúcim vzduchom spoločne s grilom.
Moravská kyslá kapusta:
1Kapustu opláchnite v cedníku, vložte do hrnca, prisypte rascu, soľ, dolejte vodu a varte do mäkka ( ja ho osobne varím na pare len s rascou, pretože kapusta je potom chutnejšia a rýchlejšie uvarená).
2V druhom hrnci si orestujte na drobno nakrájanú slaninu a na nej zarestujte dozlata nahrubo nakrájanú cibuľu.
3Pridajte PL polohrubej múky (ak ste odporcovia lepku nemusíte), nastrúhajte na jemno jeden väčší zemiak a prisypte 1 PL korenia Zemiačik.
4Pridajte asi pol litra vody, chvíľu povarte. Do zápražky vmiešajte uvarenú kapustu zbavenú vody, ak bude kapusta hustá, môžete ju rozriediť vodou.
Nechajte aspoň 20 minút odstáť. Servírujte so žemľovým knedlíkom a moravským vrabcom. S dobre vychladeným pivom, je to ta pravá moravská klasika. Dobrú chuť!
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.