Varte podľa korenia

Lokálna zeleninová polievka

Lokální zeleninová polévka

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
40 min. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

2 stredné mrkvy
2 menšie petržleny
štvrť zeleru
2 čerstvé fenikly
štvrť hlávky bielej kapusty
4 stredné zemiaky
2 väčšie paradajky
2 cibule
2 stredne veľké červené repy
soľ
nastrúhaný zemiak na zahustenie
4 PL červeného vína
NOVÉ KORENIE
CELÉ KORENIE ČIERNE
BOBKOVÝ LIST

Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Fenikel celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Repu očistite, nakrájajte na kocky, pridajte soľ, CELÝ FENIKEL, zalejte vodou a varte do polomäkka.

2Zeleninu očistite, cibuľu a kapustu nakrájajte nadrobno, koreňovú zeleninu, čerstvý fenikel, zemiaky aj paradajky na kocky. V panvici na kvapke oleja začnite restovať cibuľu, koreňovú zeleninu, zemiaky a na koniec kapustu a paradajky. Pridajte všetko korenie, víno a dolejte vodou. Varte, kým zemiaky a zelenina nieje mäkká.

3Pridajte nastrúhaný zemiak, polouvarenú repu aj s tekutinou a ešte chvíľu povarte. Môžete zjemniť kúskom masla a podávajte s lyžicou kyslej smotany.

Lokálna polievka je v podstate taký vegetariánský boršč, ktorý aj bez mäsa skvele zasýti. Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Fenikel celý

Späť na začiatok kuchárky