Varte podľa korenia

🇮🇳 Indický šošovicový Dhal

 Indický čočkový Dhal

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Asia

Potrebujeme

600 g červenej šošovice
1 veľká cibuľa
3 paradajky
250 ml kokosového mlieka
rastlinný olej
1/2 citróna
zväzok koriandru
kúsok čerstvého zázvoru
2 strúčiky cesnaku
1 malá červená cibuľa
1 chilli paprička
1 ČL RASCE RÍMSKEJ MLETEJ
1 ČL KARI ÁZIA
1 ČL KURKUMY
1 ČL GARAM MASALY
1 ČL KORIANDRU MLETÉHO
1 ČL ČIERNEHO MLETÉHO KORENIA
1 ČL CHILLI CAYEN
1 ks ŠKORICE
soľ

Garam Masala nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu
Škorica celá nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Koriander mletý nakúpite tu
Kari Ázia nakúpite tu

Postup prípravy

1Šošovicu preplachujte, kým nebude voda číra. 

2Nakrájajte na jemno cibuľu. Nasekajte cesnak a zázvor. 

3V hrnci rozpálte olej a orestujte cibuľu, cesnak, zázvor a všetko suché korenie. Restujte za stáleho miešania 1-2 minúty. 

4Pridajte šošovicu a premiešajte. Zalejte pol litrom vriacej vody a kokosovým mliekom. Varte 10-15 minút do mäkka. Priebežne dolievajte vodu, aby konzistencia bola kašovitá. 

5Medzitým nakrájajte 2 paradajky na malé kocky a 1 paradajku na tenké plátky. Červenú cibuľu nakrájajte na tenké mesiačiky. Nasekajte koriander a chilli papričku. Vytlačte šťavu z citróna. 

6Keď je šošovica mäkká, nalejte citrónovu šťavu, vsypte kocky pardajok a koriander. Osoľte, všetko premiešajte a ešte pár minút povarte. 

7Zo zmesi vyberte škoricu a servírujte. Posypte plátkami paradajok, červenou cibuľou, koriandrom a chilli papričkou. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Garam Masala
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Chilli cayenské
Všetky recepty s korením Škorica celá
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Koriander mletý
Všetky recepty s korením Kari Ázia

Späť na začiatok kuchárky