Varte podľa korenia

Fazuľkový prívarok

Fazolkový prívarok

počet osôb
4

čas prípravy
35 min. príprava
25 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

300 g zelených fazuliek
400 g zemiakov
soľ
Bobkový list
Nové korenie celé
Čierne korenie celé
ocot
cukor
1 kelímok kyslej smotany
1 lyžica hladkej múky

Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Kôpor nakúpite tu

Postup prípravy

1Zemiaky nakrájajte na kocky. Fazuľky umyte a tiež nakrájajte.

2Zemiaky dajte variť do osolenej vody spolu s Bobkovým listom , Čiernym a Novým korením do polomäkka. Potom pridajte fazuľky a varte do mäkka.

3Pripravte si zátrepku. Do misy si dajte smotanu a rozmiešajte v nej múku. Postupne pridajte 2 naberačky vody z uvarenej zeleniny. Smotana tak bude teplá a nezrazí sa.

4Zátrepku vylejte k zelenine a premiešajte. Nechajte zovrieť a odstavte. Podľa chuti môžete dochutiť octom a cukrom.

Je to slovenská klasika. Fazuľkový prívarok podávajte s pečenou klobásou a chlebom. Vegetariánom odporúčame namiesto klobásy stratené vajce. Mnohí si nakoniec pridávajú do prívarku ešte aj kôpor. Prajeme dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Kôpor

Späť na začiatok kuchárky