Varte podľa korenia

Cícerové kari so špenátom

 Cizrnové kari se špenátem

počet osôb
5

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vegetarián

Potrebujeme

2 strúčiky cesnaku
1 pl čerstvo nastrúhaného zázvoru
1/2 kl kurkumy
1 kl rímskej rasce
cayenské chilli podľa chuti
500ml paradajkového pyré
400ml kokosového mlieka
200ml zeleninového vývaru
150g červenej šošovice
10 cherry paradajok
1 plechovku cíceru (alebo 400g uvarenej)
120g čerstvého baby špenátu
slnečnicový olej
javorový sirup
hrsť čerstvého koriandru
soľ

Kurkuma nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo väčšom hrnci rozpálte olej na stredný výkon a opečte v ňom prelisovaný cesnak, zázvor, rímsku rascu, chilli a kurkumu.

2Keď korenie začne rozvoniavať, prilejte pardajkové pyré, kokosové mlieko, vývar, prisypte šošovicu a na štvrťky nakrájané cherry paradajky. Všetko dobre premiešajte, osoľte a nechajte vrieť, kým šošovica nezmäkne.

3Uvarenú zmes dochuťte podľa chuti javorovým sirupom a dosoľte.

4Zmes odstavte a pridajte prepláchnutý cícer a čerstvý špenát. Akonáhle špenátové lístky zvädnú, môžete kari podávať. Najlepší je s jazmínovou ryžou a čerstvými lístkami koriandru, ale môžete vyskúšať napríklad aj pita chlieb alebo quinou.

Dobrú chuť :)


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Chilli cayenské

Späť na začiatok kuchárky