Varte podľa korenia

Cícerové kari so špenátom

 Cizrnové kari se špenátem

počet osôb
5

čas prípravy
35 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Bez masa

Potrebujeme

1 lyžice čerstvo nastrúhaného zázvoru
2 lyžičky kurkumy
1 lyžičky rímskej rasce
štipka mletého muškátového oriešku
chilli podľa chuti
500 ml rajčinového pyré
400 ml kokosového mlieka
200 ml zeleninového vývaru
150 g namočenej červenej šošovice
10 cherry rajčín
1 plechovka cíceru (alebo 400 g uvareného)
120 g čerstvého baby špenátu
slnečnicový olej
javorový sirup
hrsť čerstvého koriandru
soľ

Kurkuma nakúpite tu
Rasca rímská mletá nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Vo väčšom hrnci rozpáľte olej na stredný výkon a opečte v ňom zázvor, rímsku rascu, chilli a kurkumu.

2Až sa korenie rozvonia, prilejte rajčinové pyré, kokosové mlieko, vývar, prisypte šošovicu a na štvrťky nakrájané cherry rajčiny. Všetko dobre premiešajte, osoľte, pridajte muškátový oriešok a nechajte variť, pokiaľ šošovica nezmäkne. Uvarenú zmes dochuťte podľa chuti javorovým sirupom a dosoľte.

3Zmes odstavte zo sporáku a pridajte prepláchnutý cícer a čerstvý špenát. Akonáhle špenátové lístky zvädnú, môžete karí podávať. Najlepšie je s jazmínovou ryžou a čerstvými lístkami koriandru, ale môžete vyskúšať napríklad aj pita chleba, alebo quinou.

Dobrú chuť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Rasca rímská mletá
Všetky recepty s korením Chilli cayenské

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie