Varte podľa korenia

Vietnamská hovädzia polievka Pho Bo

Vietnamská hovězí polévka Pho Bo

počet osôb
8

čas prípravy
60 min. príprava
5 hod. varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Asia

Potrebujeme

Vývar:
2 cibule
12cm kúsok zázvoru
700 g kosti z morky
500 g hovädzieho chvosta
1,3 kg hovädzích rebier
1 ks ŠKORICE CELEJ
4 ks BADIÁNU
3 tobolky KARDAMÓNU CELÉHO
10 semienok KORIANDRA
5 ks KLINČEKU
5 PL rybacej omáčky
1 PL trstinového cukru
soľ

Na podávanie:
250 g Chuck tender steaku/sviečkovej alebo iného dobrého hovädzieho
8 kusov ryžových rezancov pho
čerstvý koriander
pár listov mexického koriandra
červená cibuľa
bambusové klíčky
jarná cibuľka
limetka
čerstvá chilli paprička
rybacia omáčka

Škorica celá nakúpite tu
Badián celý nakúpite tu
Kardamom celý nakúpite tu
Koriander celý nakúpite tu
Klinček celý nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu a zázvor pozdĺžne rozrežte, šupku neolupávajte. Rozohrejte si veľký hrniec na polievku. Vhoďte do neho cibuľu a zázvor a nasucho opekajte na veľkom plameni, kým nezačne zelenina černať. Odstavte, vyberte zeleninu a hrniec umyjte.

2Vhoďte do neho kosti z morky, hovädzí chvost, rebrá a naplňte studenou vodou. Priveďte do varu. Akonáhle sa začne voda variť, vypnite a nečistú vodu vylejte. Kusy mäsa teraz po jednom vezmite a pod tečúcou vodou poriadne umyjte od všetkých nečistôt. Keď sú čisté, opakujte tento postup s varom ešte raz, zas vodu vylejte a zas mäso opláchnite. Tento postup vám zaistí čistý vývar bez krvi a bez nečistôt.

3Po tretíkrát naplňte hrniec studenou vodou, vložte umyté mäso, tentokrát pridajte aj opečenú cibuľu a zázvor, a vráťte na plameň. Vhoďte škoricu, badián, kardamón, koriander a klinček. Pridajte rybaciu omáčku a trstinový cukor. Osoľte, zatiaľ len trochu.

4Priveďte polievku do varu. Priklopte prikrývkou, presuňte na najmenší plameň čo máte a nechajte tak mierne vrieť asi 5 hodín. Občas skontrolujte, a dolievajte vodu tak, aby bol hrniec stále plný.

5Po piatich hodinách by mal byť vývar pripravený. Vyberte všetky kusy mäsa, zeleniny a korenie preceďte cez plátno. Vývaru by mali byť cca 4 litre. Pokiaľ je ho menej, dolejte vodou, pokiaľ viac, vyvárajte do tej doby, kým ho tie štyri litre nezostanú. Dochuťte rybacou omáčkou a dosoľte podľa chuti.

6Pol hodiny pred servírovaním si namočte ryžové rezance do studenej vody. Surový chuck tender alebo iné hovädzie nakrájajte na tenučké priesvitné plátky. Nasekajte bylinky.

7Do misiek rozdeľte scedené rezance a na nich poukladajte rovnomerne plátky surového mäsa. Vývar priveďte do prudkého varu. Varicim vývarom prelejte rezance a mäso. Na vrch naukladajte bylinky, cibuľky, červenú cibuľu a bambusové klíčky. Pred stravníkov potom postavte ešte mesiačiky limetky, nakrájanú chilli papričku, rybaciu omáčku a Hoisin omáčku (nemusí byť), nech si každý dochutí podľa svojho gusta.

Dobrú chuť!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Škorica celá
Všetky recepty s korením Badián celý
Všetky recepty s korením Kardamom celý
Všetky recepty s korením Koriander celý
Všetky recepty s korením Klinček celý

Späť na začiatok kuchárky