Varte podľa korenia

Srnčí rezeň

Srnčí řízek

počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
10 Vyprážanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zvěřina

Potrebujeme

cca 1 kg srnčie stehno alebo chrbát
1 lyžička korenia DIVOČINA alebo ZMES BREZINA
2 lyžičky plnotučnej horčice
soľ

Trojobal:
hladká múka
vajce
strúhanka

Farmárska zmes BREZINA nakúpite tu
Zverina nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso zbavte blán. Nakrájajte ho na menšie plátky a rozklepte.

2Korenie, soľ a horčicu dobre votrite do mäsa a nechajte chvíľu odpočinúť.

3Pripravte si trojobal - múku, rozšľahané vajce a strúhanku. Mäso obaľte postupne v múke, potom vo vajciach a nakoniec v strúhanke. Vypražte ho v panvici na rozpálenom slnečnicovom oleji.

4Rezne osušte papierovými obrúskami, posoľte a podávajte so zemiakovou kašou alebo s čerstvým chlebom a kyslou uhorkou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Farmárska zmes BREZINA
Všetky recepty s korením Zverina

Späť na začiatok kuchárky