Varte podľa korenia

Kulajda v bochníku

Poctivá Kulajda v bochníku

počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

4 malé guľaté bochníky chleba
4 stredne veľké zemiaky
1 veľká hrsť lesných čerstvých (prípadne rozmrazených) alebo 1 menšiu hrsť sušených húb
4 vajcia
3/4 litra mlieka
1 lyžica masla
2 lyžice oleja
200 ml smotany na šľahanie (min. 30% tuku)
2 lyžice octu
čerstvý kôpor (prípadne mrazený)
Bobkový list celý
Nové korenie celé
Rasca česká celá
Čierne korenie mleté
soľ


Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Kôpor nakúpite tu
Rasca česká celá nakúpite tu

Postup prípravy

1V hrnci rozpusťte kopcovitú lyžicu masla a trochu oleja tak, aby ste pokryli celé dno tukom.

2Nakrájajte na jemno kôpor a krátko ho orestujte (maximálne 2 minúty).

3Nalejte mlieko a premiešajte.

4Najemno nakrájajte zemiaky a huby. Vložte do hrnca. Pridajte rascu, nové korenie, bobkový list a varte, kým zemiaky nezmäknú.

 

5Medzitým zvlášť uvarte vajce na tvrdo a pripravte si chlieb. Hornú časť bochníka odkrojte, vnútro chleba vydlabte a nakrájajte na veľmi drobné kúsky alebo nastrúhajte.

 

6Vyberte bobkový list a nové korenie. Do hrnca vylejte smotanu a pridajte nakrájaný chlieb. Varte 5 minút.

 

7Polievku ochuťte - osoľte, okorente a pridajte ocot. Nechajte ešte pár minút vrieť.

 

8Dve vajíčka nakrájajte na kocky a vmiešajte do polievky. Dve vajíčka rozkrojte napoly a použijte na ozdobenie polievky.

 

Prajeme dobrú chuť!

 

NÁŠ TIP: Keď budete polievku dochucovať octom, ohrejte si ju najskôr v mikrovlnke. Zabránite tak riziku, zrazenia mlieka a smotany v polievke.

 

 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Kôpor
Všetky recepty s korením Rasca česká celá

Späť na začiatok kuchárky