Varte podľa korenia

Pastiersky tekvicový koláč

 Pastýřský dýňový koláč

počet osôb
4

čas prípravy
45 min. príprava

obtiažnosť
střední

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

olej na opečenie cibule
1 väčšia cibuľa
1 strúčik cesnaku alebo 1ČL sušeného cesnaku
menšie balenie paradajkového pretlaku
500 g mletého bravčového mäsa
1 ČL Vege-Rajčátka alebo Boloňka
soľ
čierne korenie
1 dcl vody
cca 150 g čerstvého alebo mrazeného hrášku
2 veľké zemiaky
malá tekvica hokaido
cca 130 ml mlieka (aby mala kaša konzistenciu krému)
2 lyžice masla
biele korenie alebo červené korenie
tymián
Francúzske bylinky

Boloňka nakúpite tu
Tymián nakúpite tu
Korenie biele celé nakúpite tu
Korenie červené celé nakúpite tu
Vege - paradajky nakúpite tu

Postup prípravy

1Rozohrejte rúru na 200 °C. Olúpanú cibuľu nakrájajte nadrobno. Na väčšej panvici rozohrejte olej. Cibuľu nechajte upiecť do sklovita a restujte dozlata. Pridajte mleté mäso. Osoľte, okoreňte, pridajte korenie a cesnak. Chvíľku všetko spoločne restujte, pridajte pretlak, hrášok a cca 1 dcl vody. Všetko poduste tak, aby sa voda vyvarila.

2Medzitým olúpte a uvarte zemiaky a tekvicu, zlejte a roztlačte. Prilejte teplé mlieko, pridajte maslo, osoľte, okoreňte bielym alebo červeným korením, pridajte tymián a premiešajte. Rozmixujte do hladkej kaše.

3Do menšieho pekáča (cca 2 l) dajte mäsovú zmes a navrch rozpučené zemiaky s tekvicou. Pomocou lyžice rozprestrite po celej ploche pekáča (alebo môžete pomocou zdobičky na krém vytvoriť zemiakovotekvicové pusinky). Dajte na 25 minút zapiecť.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Boloňka
Všetky recepty s korením Tymián
Všetky recepty s korením Korenie biele celé
Všetky recepty s korením Korenie červené celé
Všetky recepty s korením Vege - paradajky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie