Určené pre nákup viac osôb naraz. Objednávka bude pripravená presne podľa mien nakupujúcich pre ktoré ste korenia objednali.

Nakupujete iba pre seba alebo pre viac osôb?
Eshop | Jednodruhové koření

Korenie biele celé

Korenie pochádza zo starovekej Indie a je o ňom zmienka už v sanskrte. Jeho celé meno je piepor. Dnes poznáme okolo 2000 druhov pieprovníku, väčšina z nich sú byliny a popínavé liany. Vyskytujú sa všade v tropickom a subtropickom pásme, niektoré aj vo vyšších polohách. V Európe nie je žiadny pieprovník pôvodný. Prvé piepru ako korenia bolo zaznamenané pred 9000 rijnu v Thajsku.

Guličky sa zbierajú vtedy, keď začínajú červenať a potom sa sušia niekoľko dní, až získajú hnedú alebo čiernu farbu. Zelené korenie je piepor zbieraný ešte nevyzretý a biele korenie je naopak dozretý piepor zbavený šupky.

Používa sa k nakladaniu zeleniny a mäsa, ku korenení vývarov a polievok, mäsa a šalátov.

Celé kúsky korenia potrebujú dlhšiu dobu tepelnej úpravy a vlhkosti, aby zmäkli a boli krehké. Ak teda chcete vsadiť na rýchlu, silnú a intenzívnu chuť korenia vo vašom pokrme, kúpte si Korenie mleté, ktoré sa okamžite rozpustí.

zloženie: pepř

2,00 Eur/žufánka

objem žufánku (naberačky) 0,7 dcl

hmotnosť 1 žufánku je 46 g

skladom

Výrobca: Koření od Davídka s.r.o. Přímá 28/6, Brno, 64200
Jednodruhové korenie
Uchovávajte pri teplote do 25 °C a vlhkosti do 70%.

žufankov do vrecúška

Pridajte si ku korenie tiež dizajnovú etiketu Korenie biele celé

Korenie biele celé
Počet etikiet

Naše recepty pre toto korenie

Nakupujete iba pre seba alebo pre viac osôb?

Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.

Zadajte meno PRVÉHO nakupujúceho:

Ďalšie žufánky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.

Zadajte meno PRVÉHO nakupujúceho:

Ďalšie žufánky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.

Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie