Varte podľa korenia

Mrkvový krém s Makovým kari

Mrkvový krém s Makovým kari

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

9 mrkiev
1 plechovku kokosového mlieka
1 l zeleninového vývaru
1 lyžica korenia Makové kari
1/2 limetky
hrsť Arašidov
kokosový olej na restovanie
Môžete použiť chilli papričku
Makový olej na pokvapkanie

Makové kari nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Mrkvu oloúpte. 

28 mrkiev nastrúhajte na jemnom strúhadle. Z jednej mrkvy urobte tenké prúžky škrabkou. 

3V hrnci orestujte nastrúhanú mrkvu na kokosovom oleji. 

4Zalejte zeleninovým vývarom, nasypte Makové kari, premiešajte a varte na miernom plameni zhruba 15 minút. 

5Tenké plátky mrkvy upečte na papieri na pečenie v rozohriatej rúre. Pečte zhruba 10 minút na 180 stupňov, kým z mrkvy nevzniknú zlaté chipsy. 

6Arašidy nasekajte a na rozpálenej panvici opražte dozlata. 

7Uvarenú mrkvovú zmes rozmixujte ponorným tyčovým mixérom a dajte naspäť na plameň. 

8Nalejte kokosové mlieko, premiešajte, nalejte šťavu z polovice limetky a ešte zhruba 5 minút varte. Ochuťte, osoľte podľa chuti. 

9Polievku nalejte do tanierov, naservírujte s mrkvovými chipsami, praženými arašidami a čerstvou chilli papričkou. Pokvakajte makovým olejom alebo kokosovým mliekom. 

Prajeme dobrú pestrú chuť. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Makové kari
Všetky recepty s korením Chilli cayenské

Späť na začiatok kuchárky