Pri kúpe 2 darčekových balíčkovDOPRAVA ZADARMO

Krémová tekvicová polievka s praženými chilli orechmi

 



počet osôb
6

čas prípravy
20 min. príprava
30 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

Polievka:
2 stredné žlté cibule
cca 2 lyžice oleja
1 stredná tekvica hokkaido
voda alebo zeleninový vývar pre ešte plnšiu chuť
soľ
1 lyžička korenia Garlic pepper
1 lyžica korenia Karí Ázia
1/2 lyžička Mletého zázvoru
1 plechovka kokosového krému (400 ml)

Pražené chilli orechy:
1 hrsť solených kešu orechov
1 kúsok masla
1 štipka Cayenského chilli

Garlic Pepper nakúpite tu
Kari Ázia nakúpite tu
Zázvor mletý nakúpite tu
Chilli cayenské nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na drobno a opražte na oleji domäkka. Následne pridajte očistenú, semienok zbavenú a na cca 3 cm veľké kocky nakrájanú tekvicu (hokkaido sa nemusí šúpať). Premiešajte a zalejte vodou alebo vývarom tak, aby boli všetky kúsky tekvice ponorené. Pridajte soľ, korenie a varte do mäkka.

2Medzitým si pripravte chilli orechy. Solené kešu nasekajte na malé kúsky. Na panvici rozpustite kúsok masla, pridajte nasekané kešu orechy, štipku Chilli, premiešajte a za občasného miešania nechajte chvíľku pražiť, aby orechy zľahka chytili zlatistú farbu (pozor, aby ste ich nespálili, mohli by byť potom horké).

3Keď tekvica zmäkne, všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej zmesi. Pridajte kokosový krém, premiešajte, vráťte na sporák a ešte pár minút povarte. Podľa potreby dochuťte.

4Servírujte s hŕstkou petržlenovej vňate alebo koriandra a s praženými kešu orieškami.

Dobrú chuť.