Varte podľa korenia

Hrachová kaša s údeninou

Hrachová kaše s uzeninou

počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
40 minut varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Česko

Potrebujeme

1 hrnček žltého hrachu najlepšie cez noc namočený
1 väčšia cibuľa
kúsok slaniny
1ČL BALKANSKÁ ČUBRICA alebo SARUREJKA
1 ČL GARLIC PEPPER alebo 2 strúčiky cesnaku
soľ

Balkánska čubrica nakúpite tu
Saturejka nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu

Postup prípravy

1Hrach namočte cez noc do vody. Cibuľu nasekajte na drobno, slaninu na kocky.

2V hrnci najprv opečte slaninu, potom do zlata orestujte cibuľu a nakoniec pridajte namočený hrach aj s tekutinou.

3Pridajte ešte hrnček vody, všetko korenie a varte do mäkka. Nakoniec všetko rozmixujte tyčovým mixérom do hladkej kaše a dosoľte podľa chuti.

Podávajte s upečenou klobáskou, vareným moravským údeným alebo len tak s volským okom. Toto jedlo je tradičným jedlom na Vianoce hlavne na Slovensku.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Balkánska čubrica
Všetky recepty s korením Saturejka
Všetky recepty s korením Garlic Pepper

Späť na začiatok kuchárky