Varte podľa korenia

Davídkova živánska

Davídkova živáňská pečeně

počet osôb
6

čas prípravy
30 min. príprava
60 pečenie mäsa

obtiažnosť
střední

druh jedla
Slovenská kuchyně

Potrebujeme

1 kg bravčového stehna-orech alebo krkovička
2 stredne veľké červené cibule
kus oravskej alebo gazdovskej slaniny
2 červené papriky

Marináda:
1 dcl 10 stupňového piva
2 lyžice plnotučnej horčice
1 ČL Drvenej rasce
1 ČL korenia Garlic Pepper
1 PL korenia Valach
1 PL korenia by Vege-rajčátka
slnečnicový olej
grilovacie ihly alebo širšie špajdle



Vege - rajčátka nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Spišská zmes Valach nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso nakrájajte na kúsky veľké asi 3x2 cm, posoľte a soľ votrite do mäsa.

2Zmiešajte pivo, horčicu, korenie a olej. Marinádu vpracujte do mäsa. Nechajte marinovať aspoň 6 hodín v chlade.

3Cibuľu, slaninu aj červenú papriku nakrájajte na kúsky rovnako veľké ako mäso a cibuľu na osminkové plátky.

4Mäso, slaninu, cibuľu a papriku v opakovanom poradí napichujte na grilovaciu ihlu alebo špajdlu.

5Na horúcej panvici zatiahnite ihly s mäsom zo všetkých strán, na kvapke slnečnicového oleja. Potom vyložte na plech, podlejte trochou vody a piva a pečte odkryté vo vyhriatej rúre na 180 stupňov cca 45 minút. Nechajte ešte aspoň 20 minút odpočinúť vo vypnutej rúre. Môžete grilovať aj v uzavretom grile na nepriamom ohni do zmäknutia mäsa.

6Živánsku podávajte s opečeným zemiakom a čalamádou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vege - rajčátka
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Spišská zmes Valach

Späť na začiatok kuchárky