Varte podľa korenia

Bojnické hovädzie ragú s tarhoňou

Bojnické hovězí ragú s tarhoňou

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
120 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Hovězí

Potrebujeme

1 hovädzieho mäsa(predné alebo krk)
3 väčšie cibule
1ČL ÚDENÉ PAPRIKY
1ČL DRVENÉ CHILIES
2ČL GARLIC PEPPER
3 PL masti
2ČL kremžskej horčice
soľ
tarhoňa

Chilli drvené nakúpite tu
Garlic Pepper nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu

Postup prípravy

1Mäso očistite od blán, nakrájajte ho na prúžky, cibuľu olúpte a nakrájajte na polohrubo.

2Na masti orestujte cibuľu do ružova, pridajte mäso, CHILLIES a prudko ho opečte. Duste vo vlasnej štave do polomäkka prípadne trochu podlejte.

3Asi po hodine pridajte kremžskú horčicu, ÚDENÚ PAPRIKU a GARLIC PEPPER. Opäť trochu podlejte vodou vyduste úplne do mäkka a nechajte tekutiny zredukovať na minimum.

4Tarhoňu uvarte podľa návodu na obale a podávajte s hotovým ragú. Môžete prílohu vymeniť za ryžu či chlieb.

Veľmi jednoduchý recept zo stredného slovenska. Ragú sa skvele hodí tiež k prívarkom či špenátu.

Dobrú chuť


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Chilli drvené
Všetky recepty s korením Garlic Pepper
Všetky recepty s korením Paprika údená

Späť na začiatok kuchárky