hovädzí vývar s petrželovou mrvenicou

Potrebujeme
cca 1 kg hovädzích rebier, krku alebo polievkové zmesi
3 mrkve
1 petržlen
kúsok zeleru
1 malá cibule
1 lyžička ligurčeku
1 lyžička korenia Nesoldík
Mrvenica
4 lyžice múky
štipka soli
3 lyžice vody
1 vajce
čerstvé alebo sušené listy petržlenu
Bobkový list celý nakúpite tu
Nové korenie celé nakúpite tu
Korenie čierne celé nakúpite tu
Ligurček nakúpite tu
Petržlenová vňať nakúpite tu
Kurkuma nakúpite tu
Jalovec celý nakúpite tu
Postup prípravy
Vývar:
1Mäso vložte do hrnca, zalejte vodou a priveďte k varu, pokiaľ sa nezačne vytvárať pena.
2Potom všetku vodu vylejte, opláchnite hrniec, mäso a znova zalejte vodou.
3Pridajte zeleninu, korenie, soľ a nechajte len ľahko prebublávať s mierne odklopeným vekom. Vodu priebežne dolievajte.
4Keď je mäso mäkké, vývar sceďte.
Kapání:
1Do hrnčeku dajte 4 lyžice múky, štipku soli, 3 lyžice vody a rozklepnite 1 vajce.
2Sušenú alebo čerstvú petržlenovú vňať nasekajte na drobno, pridajte do hrnčeku a dobre rozšľahajte.
3Priamo do vývaru ho nalejte cez hrubé strúhadlo (keď nejde, môžete mu dopomôcť lyžicou) a ešte chvíľu povarte.
4Mäso oberte, zeleninu nakrájajte, vložte späť a môžete podávať.
Vytisknout recept Sdílet Všetky recepty s korením Bobkový list celý
Všetky recepty s korením Nové korenie celé
Všetky recepty s korením Korenie čierne celé
Všetky recepty s korením Ligurček
Všetky recepty s korením Petržlenová vňať
Všetky recepty s korením Kurkuma
Všetky recepty s korením Jalovec celý
Späť na začiatok kuchárky
