Perzský hoväzí kebab s jasmínovou ryžou so sezamom

Potrebujeme
1kg mleté hovädzie mäso
2 stredne veľké cibule
2 strúčiky cesnaku
1 lyžička kurkumy
1,5 lyžičky sumachu
8 tyčiniek šafránu
2 lyžice oleja
soľ
jazmínová ryža
čierny sezam
Kurkuma nakúpite tu
Sumach nakúpite tu
Šafran 1g nakúpite tu
Sezam čierny nakúpite tu
Šafran 0,5 g nakúpite tu
Šafran 2 g nakúpite tu
Postup prípravy
1Mäso si dajte do misy. Pridajte k nemu najemno nastrúhanú cibuľu a pretlačený cesnak, kurkumu, sumach, soľ a olej. Šafrán si v mažiari mierne rozdrvte a zalejte trochou teplej vody a pridajte k mäsu. Všetko dobre premiešajte.
2Rozohrejte si rúru na 200°C. Pripravené mäso rozprestrite na cely pekáč vystlaný papierom na pečenie, vytvoríte tak veľkú placku. Vložte do rúry a pečte 20 minút.
3Jazmínovú ryžu uvarte podľa návodu. Po uvarení zmiešajte so sezamom.
4Upečený kebab pokrájajte na obdĺžniky a podávajte s ryžou.
Môžete podávať s grilovanou paradajkou alebo čerstvým šalátom.
