Nemáte ešte účet? Potom sa stačí zaregistrovať:
Šafran je rastlina, ktorej okrasné formy sú dobre známe ako "krokusy". Kvitne na jeseň fialovým kvetom. Žlté farbivo, ktoré šafran obsahuje, sa rozpúšťa vo vode a zafarbuje ju krásne do žlta. V staroveku bola práve táto krásna šafranová žlť veľmi módnou farbou vznešených dám a rovnako módna bola aj vôňa šafranu. Je ľahký a do pokrmov stačí štipka. Najviac sa šafran používa v kuchyni španielskej a francúzskej, ale nesmie chýbať v kuchyni arabskej, indickej, čínskej a latinskoamerickej. Najlepšie odrody patria z Iránu. Farbí sa ním a taktiež aromatizujú rozmanité pokmy- ryža, pilaf, omáčky, polievky, syry, cestá. Chuť šafranu je popisovaná ako pikantná, horká, trochu ostrá, podobná medu. Taktiež sa používa k farbeniu ryže, masla, mastných a rybích pokrmov, omáčok a polievok. K zafarbeniu pokrmu stačí len štipka. Názov šafran pochádza z arabčiny. Arabi používajú označenie za´fran, čo doslovne znamená "byť žltý". Šafran je najdrahšie korenie na svete. Sú to piestiky kvetov krokusov šafranu siateho. Každý kvietok obsahuje 3 piestiky, ktoré sa musia ručne vytrhnúť. Na 1 kg tohto vzácneho korenia je potrebné zozbierať piestiky z 60 000 až 120 000 kvetov. Piestikov sa usuší a v uzavretej nádobe si udrží svoje aróma aj niekoľko rokov.
hmotnosť 2 g je 2 g
skladom
Výrobca: Koření od Davídka s.r.o. Přímá 28/6, Brno, 64200 Jednodruhové korenie Uchovávajte pri teplote do 25 °C a vlhkosti do 70%.
Ďalšieho nakupujúceho môžete pridať kedykoľvek vo vyskakovacom okne po vložení tovaru do košíka.
Ďalšie žufanky už sa budú ukladať k novému nakupujúcemu.