Recepty

Vianočné medové perníčky

Vánoční medové perníčky

počet osôb
10

čas prípravy
60 min. príprava
7 min. pečenie

obtiažnosť
obtížné

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Na cesto
500 g hladkej múky
200 g práškového cukru
170 g medu
2 vajcia
2 lyžice Korenie na perníčky
80 g zmäknutého masla
1 lyžička jedlej sódy
+ 1 vajce na potretie upečených perníčkov

Na zdobenie
1 bielok
180 g práškového cukru
1 lyžička citrónovej šťavy
1 lyžička solamylu (zemiakového škrobu)

Korenie na perníčky nakúpite tu

Postup prípravy

1Maslo vyšľahajte s cukrom, 2 vajciami a medom do peny. Pridajte korenie a nakoniec primiešajte múku so sódou. Všetko do seba poriadne zapracujte. Cesto nechajte cez noc odležať.

2Z odležaného cesta vyvaľkajte pláty zhruba 3 mm hrubé. Pomocou formičiek vykrajujte tvary a ukladajte na plech vyložený papierom na pečenie. Mezi jednotlivými kúskami nechávajte na plechu dostatočný odstup, aby sa k sebe nepripiekli, nakoľko cesto pri pečení nakysne.

3Rozohrejte si rúru na 160 stupňov a pečte 7 - 10 minút. Záleží na druhu rúry. 

4Rozšľahajte 1 vajce a ešte horúce perníčky ním potrite. Budú krásne lesklé.

5Studené perníčky nazdobte. Môžete to urobiť hneď alebo kedykoľvek neskôr. Polevu pripravíte tak, že z bielkov ušľaháte pevný sneh a postupne zašľaháte cukor, solamyl a citrónovú šťavu. Polevu nalejete do zbobiaceho sáčku a zdobíte perníčky podľa vašich predstáv.

6Perníčky nechajte odležať aspoň 10 dní.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie na perníčky

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie