Varte podľa korenia

Špenát s výpečkami

Vepřové výpečky se špenátem a domácím bramborovým knedlíkem

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
120 minut Pečenie mäsa
40 minut varenie špenátu

obtiažnosť
střední

druh jedla
Česko

Potrebujeme

Špenát:
800g listového špenátu
1 väčšia cibuľa
3 - 4 strúčiky cesnaku
rastlinný olej na vyprážanie
soľ, čierne korenie
170ml smotany na šľahanie

Knedľa:
500g vopred (najlepšie deň) varených zemiakov typu C
1 vajíčko
200 - 400g detskej krupice
1 lyžička zemiakového škrobu
1 lyžička soli

Mäso:
asi 1kg bravčového boku s kosťou
2 lyžičky rasce
1 lyžička zmesi Garlic pepper
soľ

Rasca česká drvená nakúpite tu
Rasca česká mletá nakúpite tu
Farebné korenie do mlynčekov nakúpite tu
Korenie troch farieb nakúpite tu

Postup prípravy

1Bôčik umyte, očistite od kosti a nakrájajte na kocky 3x3 cm. Dajte do pekáča, osoľte, posypte rascou, korením, podlejte trochou horúcej vody, prikryte, a dajte piecť do vyhriatej rúry na 180°C. Pečte asi hodinu a pól, potom odkryte, a pečte kým mäso nebude krásne zlaté a úplne upečené. Behom pečenia občas mäso premiešajte a polejte výpekom z pekáča.

2Zemiaky uvarte najlepšie deň dopredu. Polovicu zemiakov na knedľu nastrúhajte najemno, druhú polovicu nahrubo. Zmiešajte 200g krupice so zbytkom surovín na knedľu a vymieste cesto. Podľa potreby pridávajte krupicu, aby cesto bolo pevné. Jeho celkové množstvo by ale určite nemalo presiahnuť 400g, knedľa by bola veľmi tuhá. Výsledné cesto by sa nemalo lepiť, aj tak by ale malo zostať vláčne.

3Z hotového cesta vytvarujte 2 valčeky s priemerom 5-6cm, tie obaľte krupicou a dajte variť asi na 20 minút do vriacej slanej vody. Hotové knedle popichajte vidličkou, nechajte trochu vychladnúť.

4Cibuľku nakrájajte najemno a na troške oleja nechajte speniť. Pridajte špenát, poriadne osoľte, okoreňte a nechajte spoločne podusiť. Keď je špenát mäkký, vmiešajte prelisovaný cesnak a smotanu a dôkladne premiešajte.

Podávajte ihneď a nezabudnite knedle poriadne poliať výpekom z mäsa, pridá to jedlu na chuti.

Dobrú chuť :) 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Rasca česká mletá
Všetky recepty s korením Farebné korenie do mlynčekov
Všetky recepty s korením Korenie troch farieb

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie