Varte podľa korenia

Vyprážaný karfiol s cesnakovými zemiakmi a domácou tatarkou

Smažený květák s česnekovými brambory a domácí tatarkou

počet osôb
4

čas prípravy
5 min. príprava
10 varenie
10 vyprážanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vegetarián

Potrebujeme

1 karfiol
strúhanka
hladká múka
vajce
olej
1PL CESTÍČKA, KRÍDELKÁ
1 PL VEGOŠ
soľ

Vegoš nakúpite tu
Cestíčka, krídelka nakúpite tu

Postup prípravy

1Dajte variť vodu, pridajte do nej soľ, korenie VEGOŠ a priveďte do varu. Karfiol rozoberte na ružičky a nechajte povariť do polomäkka. Potom sceďte a nechajte vychladnúť alebo prelejte ľadovou vodou.

2Pripravte si trojobal a karfiol obaľte. V strúhanke rozmiešajte korenie CESTÍČKA, KRÍDELKÁ. Po upečení bude strúhanka voňavejšia a chutnejšia.

3Obalený karfiol upečte na slnečnicovom oleji. Podávajte s cesnakovými zemiakmi a domácou tatarkou.

Myslím, že klasickú verziu vypražaného karfiolu všetci poznáte. Toto je taká vylepšená verzia, ktorá vás veľmi prekvapí.

DOBRÚ CHUŤ!


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vegoš
Všetky recepty s korením Cestíčka, krídelka

Späť na začiatok kuchárky