Varte podľa korenia

Rybie prsty podľa našej Elišky s batátovým šalátom s jablkami

Rybí filé podle naší Elišky s batátovým salátem s jablky

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
60 min. príprava šalátu
20 min. pečenie ryby

obtiažnosť
střední

druh jedla
Vánoce

Potrebujeme

asi 1 kg tresky
1 biely jogurt
citrón
1 lyžička MIMI GRIL

Trojobal:
hladká múka
vajce
cca 100 g strúhaného eidamu
strúhanka
1 lyžička korenia Paní Syrová

Batátový šalát:
3 väčšie batáty
2 jablká
1 pomaranč
2 stredné mrkvy
1 celý čerstvý fenikel
1 hrsť mrazeného hrášku alebo balíček mrazenej zmesi "mrkva s hráškom"
1 šalotka
1 malý téglik dobrého bieleho jogurtu a kyslej smotany
citrónová šťava
štipka Mletého feniklu
kúsok masla

Fenikel mletý nakúpite tu
MIMI GRIL nakúpite tu
Pani Syrová nakúpite tu

Postup prípravy

DEŇ PRVÝ

1Tresku opláchnite, osušte, nakrájajte asi na 3 cm pruhy a posoľte. Zmiešajte jogurt s korením MIMI GRIL, šťavou z polovice citróna a rybu do vzniknutej marinády ponorte. Nechajte na chladnom mieste do druhého dňa marinovať.

ŠALÁT

2Batáty uvarte do mäkka v pare alebo vo vode a potom ich prudko ochlaďte v studenej vode. Rovnako mrkvu nakrájajte na kocky, uvarte v pare do mäkka spolu s hráškom a vychlaďte.

3Šalotku nakrájajte nadrobno, jablko a fenikel olúpte a nakrájajte na kocky. Na panvici rozpusťte maslo, krátko orestujte šalotku, potom pridajte jablko, dve štipky mletého feniklu, odstavte a nechajte dobre vychladiť.

4Batáty nakrájajte na menšie kúsky, posoľte a pokvapkajte šťavou z polovice pomaranča. Pridajte uvarenú mrkvu s hráškom, šalotku s jablkom, kyslú smotanu aj biely jogurt a dobre premiešajte. Okysliť môžete citrónovou šťavou podľa chuti vašich detí. Prikryte potravinárskou fóliou a nechajte do druhého dňa odležať.

DEŇ DRUHÝ

5Plech vyložte papierom na pečenie a ako rošt naňho rozložte špajle, na ktoré obalenú rybu položíte. Rúru rozohrejte na 170 °C.

6Syr nastrúhajte na jemnom strúhadle a zmiešajte ho so strúhankou a korením PANI SÝROVÁ.

7Tresku vytiahnite z marinády a dobre ju osušte. Obaľte ju v hladkej múke, potom v rozšľahanom vajci a nakoniec v pripravenej strúhanke.

8Obalenú rybu rozložte na pripravený plech. Pečte 10 minút z jednej a potom 10 minút z druhej strany dozlata.

Jedlo vyzerá zložito, ale naša štvorročná Eliška ho už zvláda takmer sama. Tento recept môžete použiť ako tip na vaše tohtoročné vianočné menu pre vás alebo vaše deti. Budete milo prekvapení. Dobrú chuť a šťastné a veselé.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Fenikel mletý
Všetky recepty s korením MIMI GRIL
Všetky recepty s korením Pani Syrová

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie