Varte podľa korenia

Rozmarínová foccacia

Rozmarýnová focaccia

počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava
30 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

500g hladkej múky
20g droždia
štipka cukru
160ml vlažnej vody
100ml mlieka
9 PL panenského olivového oleja
rozmarín
2 čl sušeného cesnaku
soľ

Rozmarín celý nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si kvások. Mlieko zohrejte, aby bolo teplé, ale nie horúce (ak by ste dali do horúceho mlieka droždie, tak by ste zabili kvasinky a cesto by vám nevykyslo).

2Do teplého mlieka pridajte rozdrobené droždie. Poprašte múkou, pridajte štipku cukru a nechajte kvások zdvojnásobiť svoj objem. 

3Do misy dajte múku, kvások, soľ, sušený cesnak, 2 lyžice olivového oleja, vodu a urobte cesto.

4Cesto spracovávajte najmenej 10 minút. Občas s ním hoďte o pracovnú dosku, kým cesto nebude poriadne spracované. Správne spracované cesto spoznáte tak, že sa nelepí a je vláčné. Ak sa cesto stále lepí, pridajte trochu múky. Naopak ak je veľmi tuhé, pridajte trochu vody. 

5Z vypracovaného cesta urobte guľu a dajte ju do misy vymastenej olejom. Cesto nechajte najmenej hodinu kysnúť. 

6Vykysnuté cesto rozdeľte na menšie kúsky a rukami vyrobte asi pol centimetrové tučné placky. Špičkami prstov do nich urobte jamky. Bohato potrite olivovým olejom a posypte čerstvým rozmarínom. 

7Hotové placky pečieme 20 - 35 minút v rozohriatej rúre na 200 °C kým nie sú placky zlatohnedé a krásne chrumkavé. Hotové placky odporúčame potrieť cesnakom. 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rozmarín celý
Všetky recepty s korením Cesnak mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie