Varte podľa korenia

Rebarborovo - jahodový koláč s mrveničkou

Rebarborovo - jahodový koláč s drobenkou

počet osôb
8

čas prípravy
20 min. príprava
60 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

Těsto:
170 g hladkej múky
1 PL krupicového cukru
štipka soli
120 g studeného masla
2 PL vody

Náplň:
450 g rebarbory
250 g jahôd
200 g krupicového cukru
3 PL Bourbonu, whiskey alebo rumu
1 kopcovitá PL hladkej múky
1 VANILKOVÝ STRUK

Mrvenička:
200 g polohrubej múky
200 g trstinového cukru
125 g masla

Vanilkový struk nakúpite tu

Postup prípravy

1Rúru rozohrejte na 170 °C.

CESTO

1Múku preosejte do misy. Pridajte cukor, soľ a premiešajte. Maslo nakrájajte na kocky a pridajte ho k suchým ingredienciám. Pridajte vodu a vypracujte hladké cesto. Pracujte rýchlo, aby sa príliš neoteplilo. Pokiaľ by sa nechcelo dostatočne spojiť, pridajte viac vody.

2Cesto položte na papier na pečenie, cez cesto dajte druhý papier na pečenie a vyvaľkajte ho tak, aby sa vmestilo do formy s priemerom 28 cm (na spodnom papieri na pečenie cesto preneste do formy - takto sa vám nepotrhá).

3Formu vymastite maslom, vysypte múkou a cesto do nej presuňte. Odrežte prebytočné okraje, dno popichajte vidličkou a dajte bokom.

NÁPLŇ

1Rebarboru olúpte a nakrájajte na malej kúsky, jahody nakrájajte na štvrtiny. Zmiešajte cukor, múku a zrniečka z vanilkového struku, pridajte k ovociu a prilejte alkohol. Dobre premiešajte.

MRVENIČKA

1Maslo nakrájajte na kocky. Prisypte múku a cukor, rukami prepracujte, aby sa všetko spojilo. Prstami rozdrobte do požadovaných hrudiek.

ZOSTAVA

1Na cesto rovnomerne rozprestrite ovocnú zmes (ovocie pustí veľa šťavy, tak prípadne trochu sceďte a nedávajte všetku šťavu do koláča). Posypte mrveničkou.

2Pečte cca 60 minút dozlata.

 

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie