Oslavujeme nový web – darček čaká na teba! Kód NOVYWEB = 12 % zľava na všetko.

Paradajková s plnenou kápiou a zemiakmi

 



počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava
60 varenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Klasická kuchyně

Potrebujeme

Plnená kápia:
1/2 kg bravčového mletého mäsa
8 ks papriky kápie
1 cibuľa
2 PL ryže
maslo
3 ČL korenia MAĎARSKO
1 vajce
soľ

Omáčka:
1 cibuľa
1 mrkva
1 kápia
1/2 kg olúpaných paradajok alebo rovnaké množstvo pretlaku
maslo
1 ČL korenie PARADAJKOVÁ
soľ
cukor

Maďarsko nakúpite tu
Paradajková nakúpite tu

Postup prípravy

1Kápie opatrne zbavte jadier a semienok. Cibuľu nakrájajte najemno a zmiešajte ju s  ryžou,mletým mäsom, soľou, 3 PL vody a korením Maďarsko.

2Kápie mäsovou zmesou opatrne naplňte a prudko ich opečte na horúcej panvici s kvapkou oleja a dajte bokom. Týmto krokom docielite silnejšiu chuť kápií.

3Na rovnakej panvici orestujte na masle na drobno nasekanú cibuľu, mrkvu a jednu kápiu. Po chvíli pridajte nakrájané paradajky zbavené šupky. Tí lenivejší môžu použiť pardajkový pretlak. Do základu omáčky dajte 1 ČL korenia PARADAJKOVÁ a  podlejte 2 hrnčekmi vody.

4Do hrnca naukladajte plnené papriky, prelejte základom omáčky, priklopte vrchnákom a nechajte pomaly vrieť cca 40 minút. Môžete ešte trochu podlievať.

5Kápie z hrnca vyberte, omáčku rozmixujte tyčovým mixérom do hladka, zjemnite maslom, doslaďte cukrom podľa chuti a ešte pár minút povarte.

6Podávajte so zemiakmi.

Toto je môj vlastný recept na paradajkovú s nádychom maďarskej kuchyne. Sladká kápia urobí oproti tradičnej paradajkovej omáčke úplne iný podtón chuti. Táto varianta "Paradajkovej inak" je veľmi zaujímavá pre každého kto rád experimentuje. Davídek