Varte podľa korenia

Polievka z pečenej tekvice

Polévka z pečené dýně

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
25 min. varenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Polévky

Potrebujeme

1 menšia tekvica hokkaido
olivový olej
soľ
2 ČL KARI THAJSKO
čierne mleté korenie dle chuti
2 cibuľe
3 menšie zemiaky
kelímek šlahačkovej nebo mandlovej smotany

Postup prípravy

1Tekvicu rozkrojte a vyberte z nej jadierka. Dužinu aj so šupkou nakrájajte na cca 3 cm kocky. Vložte do pekáča, osoľte, pridajte korenie, pokvapkajte olivovým olejom a pečte 20 minút v rúre rozohriatej na 180 °C.

2Zemiaky očistite, nakrájajte na kocky a uvarte samostatne v hrnci.

3Cibuľu nakrájajte na kocky a restujte do sklovita. Keď sú zemiaky a hokkaido mäkke, pridajte ich k cibuli, zalejte vodou a nechajte zovrieť.

4Po zovretí polievku rozmixujte ponorným mixérom a pridajte sladkú alebo mandlovú smotanu.

Polievku podávajte s tekvicovými semienkami alebo opečeným chlebom.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky