150 g červenej šošovice
1 mrkva
1 petržlen
400 ml vývaru
0,5 konzervy drvených rajčín
1 lyžička korenia Detské kari Jasmínka
1Šošovicu niekoľkokrát vypláchnite, pokiaľ nebude voda číra.
2Vypláchnutú šošovicu zalejte vývarom a dajte variť. Celková doba varenia je cca 20 minút.
3Ideálne je, pokiaľ robíte polievku z čerstvého vývaru, si z neho odložiť aj uvarenú mrkvu a petržlen. Pokiaľ varíte z vývaru zo zásoby (napr. zamrazený vývar), uvarte si teraz mrkvu a petržlen zvlášť v hrnci.
4Zemiaky olúpte, nakrájajte na malé kocky a dajte variť.
5Zhruba po 10 minútach dajte do polievky korenie a drvené rajčiny. Ochutnajte a môžete dosoliť.
6Nakoniec polievku zmiešajte s uvarenou nakrájanou zeleninou.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.