Varte podľa korenia

Pivovarský guláš

Pivovarský guláš

počet osôb
6

čas prípravy
10 min. príprava
3 hod. varenie guláša

obtiažnosť
střední

druh jedla
Guláše

Potrebujeme

1,5 kg hovädzieho mäsa (krk, plece, nožina)
4 veľké cibule
15 dkg prerastenej slaniny
1 plechovka čierneho piva
4 lyžice sadla
1 malá plechovka rajčinového pretlaku
1 lyžice údenej papriky
1 lyžice majoránky
1 lyžice zmesi Guláš
1 lyžička zmesi Divočina
3 strúčiky cesnaku
soľ

Majorán nakúpite tu
Paprika údená nakúpite tu
Guľáš nakúpite tu
Majorán nakúpite tu
Zverina nakúpite tu

Postup prípravy

1Cibuľu nakrájajte na jemno, slaninu na kocky. V hrnci rozohrejte sadlo, vyškvarte v ňom slaninu a opražte cibuľu do zlata.

2Mäso nakrájajte na kocky cca 3 x 3 cm. Akonáhle je cibuľa do zlata, pridajte mäso a zatiahnite ho zo všetkých strán. Pridajte korenie Divočina, rajčinový pretlak a dobre opražte. Podlejte plechovkou čierneho piva a duste do polo mäkka. Behom varenia ešte podlievajte malým množstvom vody alebo vývaru.

3Keď je mäso čiastočne mäkké, pridajte údenú papriku, korenie guláš a duste ďalej nebude mäso úplne mäkké. 

4Majoránku predrhnite v dlaniach, cesnak nastrúhajte a všetko pridajte do guláša. Guláš zahustite rozmixovaným čiernym chlebom. Ešte chvíľu prevarte, prípadne dorieďte vodou na požadovanú konzistenciu a dosoľte podľa chuti.

5Ozdobte cibuľou a podávajte s pečivom alebo knedličkami.

Je veľa druhov gulášov, tento som často varieval vo svojich reštauráciách a bol vyhlásený. Jediné, čo odporúčam, je rýchlejšie ho skonzumovať. Chleba totiž môže viesť k rýchlejšiemu procesu kvasenia.

S dobre vychladenou dvanástkou a kvasnicovým chlebom to môže byť fakt gurmánsky zážitok, čo horíte chlapi?

Dobrú chuť! Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Majorán
Všetky recepty s korením Paprika údená
Všetky recepty s korením Guľáš
Všetky recepty s korením Majorán
Všetky recepty s korením Zverina

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie