Recepty

Pečená paštéta s brusnicami v portskom

Pečená paštika s brusinkami v portském

počet osôb
8

čas prípravy
30 min. príprava
70 Minut pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Tipy na dárky (nevánoční)

Potrebujeme

Zhruba na 3 fľaše 300 ml:

600 g tučného bravčového bôčika
300 g bravčovej pečene
4 strúčiky cesnaku
1 väčšia cibuľa
soľ
2 lyžičky Rasca drvená alebo celá
1 lyžice Paštétového korenia
hrsť sušených brusníc
1 dcl portského vína

Vyvarené fľaše
Mlynček

Rasca česká celá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Paštétové korenie nakúpite tu

Postup prípravy


1Brusnice naložte do portského vína.
2Cibuľu nakrájajte na hrubo. Dajte do pekáča. Rozohrejte rúru. 
3Bravčový bôčika nakrájajte na väčšie kocky, nasoľte a posypte rascou. Naukladajte na cibuľu do pekáča. Mierne podlejte vodou a pečte na 220 stupňov zhruba 45 minút (dozlata).
4Roztlačte cesnak a po 45 minutách potrite mäso a pečte ešte 10 minút.
5Upečené nechajte mierne vychladnúť, aby sa s ním dalo pracovať. Medzitým pomelte čerstvú pečeň.
6K pečeni pomelte upečené mäso vrátane výpeku a cibule.
7Pomletú zmes premiešajte, pridajte paštétové korenie, dosoľte. Primiešajte naložené brusnice.
8Zmes pečte v pekáči na 200 stupňov zhruba 20 minút.
9Zmes naplňte do vyvarených fliaš, dozdobte korením, brusnicami alebo vrstvičkou rozpustenej masti s bylinkami.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Rasca česká celá
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Paštétové korenie

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka súborom cookie a spracovaniu osobných údajov je vaše prehliadanie ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s ich využívaním a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie