Varte podľa korenia

Netradičná kačka na fenikli s kapustou z červenej cvikly a domácou rascovou knedľou

Netradiční kachna na fenyklu se zelím z červené řepy a domácím kmínovým knedlíkem

počet osôb
4

čas prípravy
240 min. príprava
240 min. pečenie
60 min. príprava kapusty a

obtiažnosť
střední

druh jedla
Česko

Potrebujeme

1 celá kačka alebo 4 kačacie stehná
1 cibuľa
1 buľva čerstvého feniklu
1 lyžica mletého feniklu
soľ

Kapusta z červenej cvikly
1 pomaranč
1 kg červenej repy
4 vrchovaté polievkové lyžice cibule s výpekom z vašej pečenej kačky
1 dcl suchého červeného vína
2 lyžice slivkového lekváru
1 ošúpané na jemno nastrúhané jablko
lyžička mletého anízu

Domáca rascová knedľa
10 starších rožkov
2 žĺtky
sneh z 2 bielkov
šálka mlieka
4 vrchovaté polievkové lyžice cibule s výpekom z vašej pečenej kačky
1 lyžica drvenej alebo celej rasce
2 dcl hrubej múky

Fenikel mletý nakúpite tu
Fenikel celý nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Rasca česká mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Na kačku vytrite hrsť soli a celú ju posypte mletým feniklom. Cibuľu nasekajte na hrubo a dajte do pekáča. Kačku položte na ňu, podlejte naberačkou vody, prikryte vrchnákom a dajte do vyhriatej rúry na 160 stupňov. Pečte do mäkka (cca na 2 hodiny). Potom vrchnák odklopte a dopečte do zlata v rúre s programom horúci vzduch s ventilátorom.

KAPUSTA Z ČERVENEJ CVIKLY

2Cviklu očistite a vcelku alebo po väčších kusoch ju uvarte do polo mäkka. Potom prudko ochlaďte v ľadovej vode a nastrúhajte na hrubom strúhadle.

3Vo vyššom hrnci nechajte zredukovať červené víno s mletým anízom. Zmiešajte olúpané na jemno nastrúhané jablko s lekvárom, pridajte polovicu cibule s výpekom z vašej pečenej kačky, dobre premiešajte a všetko vpracujte do pripravenej vínnej redukcie.Toto bude fungovať ako zahusťovadlo. Teraz vmiešajte nastrúhanú cviklu, šťavu z pomaranča podľa chuti a ešte pár minút povarte. Nechajte 10 minút odpočinúť. V prípade potreby môžete ešte dosladiť lekvárom alebo okysliť červeným vínom.

DOMÁCA RASCOVÁ KNEDĽA

4Rožky rozkrojte pozdĺžne na pól, a potom ich nakrájajte na väčšie kocky. Dajte ich na plech do rúry s programom horúci vzduch s ventilátorom na 200°C, kým nebudú mať zlatú farbu. Keď vychladnú presypte ich do väčšej misy.

5Pridajte mlieko, druhú polovicu cibule s výpekom z vašej pečenej kačky, múku, žĺtok, soľ a mletú rascu. Všetko premiešajte a nakoniec zapracujte do hmoty sneh z 2 bielkov. Nechajte odpočinúť asi 15 minút nech rožky znova nasajú vlhkosť.

6Vytvorte guličky, poriadne ich utlačte a varte v pare asi 20 minút. Môžete ich aj uvariť v potravinárskej fólii v horúcej vode ako bežná žemľová knedľa.

7Kačku naporcujte a podávajte s rascovým knedlíkom, kapustou z červenej repy a dobrým ružovým vínom.

Moje veľmi moderné a originálne poňatie tradičnej kuchyne. Naviac je recept, aj keď sa nezdá veľmi jednoduchý a skvelo sa hodí aj pre iné druhy pečených mias. Vyskúšajte a budete veľmi milo prekvapení.
- Davídek


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Fenikel mletý
Všetky recepty s korením Fenikel celý
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Rasca česká mletá

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie