Varte podľa korenia

Mäsová roláda

Masová roláda

počet osôb
4

čas prípravy
50 min. príprava
90 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Drůbež

Potrebujeme

1 väčšie kurča
500 g bravčového pliecka
2 veľké cibule
2 vajcia
mrazený hrášok
jarná cibuľka
granulovaný cesnak
rasca drvená
muškátový orech mletý
rozmarín mletý
korenie Kolená, rebrá
soľ
čierne korenie mleté
maslo na potretie rolády pri pečení
potravinárska šnúrka na zviazanie rolády

Kolená, rebrá nakúpite tu
Rozmarín mletý nakúpite tu
Cesnak granulovaný nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu
Korenie čierne mleté nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Kurča vykostite tak, aby z neho vznikol plát na roládu. TIP: Pokiaľ neviete ako na to, skúste sa pozrieť na nejaké videá na Youtube - stačí zadať do vyhľadávača "Ako vykostiť kurča na roládu".

2Vytvorte si mäsovú náplň do rolády. V mlynčeku na mäso pomelte mäso spoločne s jednou cibuľou. Pridajte vajcia, osoľte a dochuťte rascou, korením, granulovaným cesnakom, rozmarínom a muškátovým orechom. Dôkladne premiešajte, poriadne rukami všetko krásne prepojte do seba. Pridajte mrazený hrášok a nakrájanú jarnú cibuľku. Množstvo je na vás - podľa toho, ako to máte radi a ako chcete mať roládu pri servírovaní pestrú. Potom už stačí len lyžicou opatrne zamiešať tak, aby sa hrášok nerozpučil.  

3Pripravený plát z kuracieho mäsa z vnútornej strany rolády osoľte a okoreňte zmesou Kolená, rebrá. Plát potrite pripravenou mäsovou zmesou tak, aby bola zmes po celom pláte cca 3cm. Na jednom kraji si nechajte trochu miesta – kvôli rolovaniu.

4Roládu začnite rolovať. Začnite na dlhšej strane a skončite tam, kde ste si nechali na jednom okraji kúsok miesta. Roládu zviažte. Pokiaľ sa vám nepodarí pekne zatočiť konce rolády, tak si pomôžte špáratkami alebo pomocou hrubej ihly môžete roládu aj zašiť.

5Cibuľu nakrájajte na hrubo a dajte do pekáča. Pripravenú roládu okoreňte zmesou Kolená, rebrá, položte ju na cibuľu, podlejte naberačkou vody, priklopte vrchnákom a dajte do vyhriatej rúry na 160 °C.

6Pečte do mäkka (cca 75 minút). Potom vrchnák odklopte a dopečte do zlata v rúre na horúcom vzduchu s ventilátorom.

Kuraciu roládu podávajte teplú so zemiakmi či zemiakovou kašou alebo studenú s chlebom a napríklad s kyslou uhorkou.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kolená, rebrá
Všetky recepty s korením Rozmarín mletý
Všetky recepty s korením Cesnak granulovaný
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená
Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok mletý

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie