Varte podľa korenia

Morčací koláč s pórom

Krůtí koláč s pórkem

počet osôb
4

čas prípravy
30 min. príprava
15 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Mletá masa

Potrebujeme

1 balenie lístkového cesta
1 menšia cibuľa
1/2 kg mletého morčacieho mäsa
soľ
čierne mleté korenie
pór
niva alebo mozzarella
vajce na potretie
olej na opečenie cibuľky
maslo na vymazanie formy
štipka chilli
korenie Ranč mix

Korenie čierne mleté nakúpite tu
Chilli mleté nakúpite tu
Slovenská zmes Fajnotka nakúpite tu

Postup prípravy


1Cibuľu opečte do sklovita. Následne pridajte mleté mäso a všetko poduste. Mäso môžete podliať trochou vody, aby sa vám nepripaľovalo. Dochuťte soľou, čiernym korením a štipkou chilli.

2Nebojte sa mäso urobiť trochu slanšie a výraznejšej chuti. Počítajte s tým, že pór vám vytiahne z mäsa trochu soli a chuti. Hotové mleté mäso nechajte vychladnúť. 

3Skôr než mäso vychladne, vymažte si formu maslom. Cesto rozvaľkajte a plát dajte do formy. Okraj cesta orežte podľa formy.  

4Na spodok koláča dajte vychladnuté mleté mäso. Potom položte vrstvu nakrájaného póru. Na vrch koláča príde vrstva strúhaného syru, čierne korenie a Ranč mix.

5Okraj koláča môžete dozdobiť vykrojenými tvarmi z lístkového cesta. Okraje potrite vajcom.

6Pečte v rozohriatej rúre na 200°C zhruba 10 až 15 minút.  

Prajeme dobrú chuť! 


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Korenie čierne mleté
Všetky recepty s korením Chilli mleté
Všetky recepty s korením Slovenská zmes Fajnotka

Späť na začiatok kuchárky