Varte podľa korenia

Krkovička pečená na kyslej kapuste so zemiakovými nokmi

Krkovička pečená na zelí s bramborovými noky

počet osôb
4

čas prípravy
10 min. príprava
60 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Česko

Potrebujeme

asi kilo bravčovej krkovičky
pol kila kyslej kapusty
2 cibule
masť
Korenie KOLENÁ, REBRÁ alebo DRVENÁ RASCA
soľ
1 balenie zemiakových nokov

Kolená, rebrá nakúpite tu
Rasca česká drvená nakúpite tu

Postup prípravy

1Krkovičku nakrájajte, osoľte a naklepte na tenké plátky. Cibuľu nakrájajte na hrubo. Kapustu prepláchnite pod prúdom vody a pokrájajte ju na drobno.

2V panvici rozohrejte masť, mäso na nej prudko zatiahnite, posypte korením KOLENÁ, REBRÁ a odložte bokom. Do panvice pridajte cibuľu a chvíľu restujte.

3. Do pekáča nasypte kapustu, na ňu naukladajte mäso zasypte cibuľou, podlejte malým množstvom vody, priklopte prikrývkou a pečte asi hodinu kým nie je mäso mäkké. Odkryte prikrývku pekáča a ešte chvíľu pečte pod horúcim vzduchom s ventilátorom.

4Medzitým uvarte noky podľa návodu. 

Noky buď podávajte samostatne alebo ich zmiešajte s kapustou a podávajte ich ako prílohu k pečenému mäsu.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Kolená, rebrá
Všetky recepty s korením Rasca česká drvená

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie