Varte podľa korenia

Karbonátky so zemiakovou kašou

Karbanátky s bramborovou kaší

počet osôb
4

čas prípravy
15 min. príprava
10 minut Vyprážanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Česko

Potrebujeme

500g dobrého mletého hovädzieho mäsa
500g dobrého mletého bravčového mäsa (najlepšie je plece)
2 vajcia
1 stredná nadrobno nasekaná cibuľa
2 ČL VEGE RAJČÁTKA
2 ČL STAROČECH
2 ČL CESNAK MLETÝ alebo 2 strúčiky cesnaku
3 PL mlieka
2 PL strúhanky
1 ČL kremžskej alebo plnotučnej horčice
soľ podľa chuti
olej na pečenie

Na trojobal:
hladká múka
2 vajcia
strúhanka

Staročech nakúpite tu
Cesnak mletý nakúpite tu

Postup prípravy

1Mleté mäso, mlieko, ostatné suroviny a korenie zmiešajte, dobre vypracujte a dajte do chladničky aspoň na hodinu vychladiť.

2Z vypracovanej zmesi vytvorte bochníky, z bochníkov karbonátky a obaľte ich v trojobale. Hladká múka, vajcia a nakoniec strúhanka. A upečte ich na slnečnicovom oleji.

3Podávajte so zemiakovou kašou a kyslou uhorkou.

Rovnako dobrá je varianta bez trojobalu. Záleží len na tom, ako máte karbonátky radi.

Páči sa vám náš recept? Vyskúšajte ho. Páči sa vám náš program "VARTE PODĽA KORENIA"? Vyskúšajte ho. Nemáte doma ešte naše korenie? Pozorne si náš ESHOP prejdite a objednejte si z neho. Ste s nami spokojní? Dajte nám vedieť. Neviete ako? Napíšte nám alebo len naše recepty "ZDIEĽAJTE". Ďakujeme.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Staročech
Všetky recepty s korením Cesnak mletý

Späť na začiatok kuchárky