Varte podľa korenia

Jahodové tiramisu

Jahodové tiramisu

počet osôb
8

čas prípravy
30 min. príprava
12 hod. odležanie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Dezerty

Potrebujeme

800 g čerstvých jahôd
500 g mascarpone
4 žĺtky
70 g + 2 lyžice krupicového cukru
200 g savoiardi sušenek (cukrárenských piškótov)
60 ml limoncella
1,5 citrónu
1 vaniľkový lusk2

Vanilkový struk nakúpite tu

Postup prípravy

1Jednu pätinu jahôd si dajte na bok na ozdobu - vyberajte tie, ktoré sú viacmenej rovnako veľké. Zvyšok jahôd nakrájajte na jemné kocky a dajte ich do misy. Pridajte 2 lyžice cukru, šťavu z jedného citrónu, premiešajte a nechajte 15 minút odpočívať.

2K žĺtkom pridajte zvyšok cukru a šľahajte na strednej rýchlosti, pokiaľ zmes nebude svetlá a nadýchaná. Pridajte postupne mascarpone a pokračujte v šľahaní. Nalejte jednu tretinu limoncella, pridajte zrniečka z vanilkového lusku a šľahajte, pokiaě sa všetko nespojí do jedného krému.

3Jahody sceďte, šťavu si ponechajte. Nalejte do plytkej mísy a vmiešajte zvyšok limoncella, pridajte šťavu z pólky citrónu.

4Na dno kastrola rozotrite rovnomernú vrstvu krému z mascarpone.

5Piškóty rýchlo ponorte z oboch strán do zmesi jahodovej a citrónovej šťavy a limoncella a položte ich na dno nádoby. Na piškóty pridajte jednu polovicu jahôd a na ne krém.

6Pridajte ďalšiu vrstvu piškótov namočených v zmesi s jahodovou šťavou, potom vrstvu nakrájaných jahôd a vrstvu krému z mascarpone.

7Jahody, ktoré ste mali odložené, pozdĺžne rozkrojte a rozprestrite ich na vrchnú vrstvu tiramisu. 

8Vrchnú vrstvu tiramisu môžete dozdobiť hoblinkami čokolády alebo jedlými kvetmi.

9Jahodové tiramisu zakryte potravinárskou fóliou. Vložte do chladničky a nechajte najlepšie cez noc odležať.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Vanilkový struk

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie