Varte podľa korenia

Jablkové pyré

Jablečná přesnídávka

čas prípravy
40 min. príprava
20 min. zavarenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Zavařování, skleničkování

Potrebujeme

5 kg jabĺk (ošúpaných a zbavených jadierok)
1 a ½ l vody (podľa potreby môže byť aj menej)
½ kg cukru
3 vanilkové pudingy
1 a ½ l vody k príprave pudingu

Postup prípravy

1Jablká nakrájajte na malé kúsky. Do hrnca dajte 1 a ½ l vody (podľa potreby môže byť aj menej), cukor, nakrájané jablká a varte.

2Keď už sú jablká uvarené, dajte hrniec zo šporáku a rozmixujte ich tyčovým mixérom dohladka.

3Do menšieho hrnca dajte 1 a ½ l vody, prisypte puding (z 3 sáčkov) a za stáleho miešania varte do zhustnutia.

4Uvarený puding zmiešajte s pripravenou jablkovou zmesou, dôkladne premiešajte.

5Pyré naplňte do čistých pohárov, dobre ich uzavrite a dajte zavariť na 80 °C na 20 minút.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet


Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie