Varte podľa korenia

🇮🇳 Indická farebná šošovica s Garam masalou

 Indická barevná čočka s Garam masalou

počet osôb
4

čas prípravy
20 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Vegetarián

Potrebujeme

400 g farebnej šošovice (zmes zelené, červené, čierne)
1 plechovka krájaných paradajok
2 ČL GARAM MASALY
1/2 ČL NESOLDÍKA
2 vajíčka
Čerstvý koriander
soľ

Nesoldík nakúpite tu
Garam Masala nakúpite tu

Postup prípravy

  1. Šošovicu niekoľkokrát prepláchnite, kým nebude voda takmer číra (nie biela).
  2. Šošovicu zalejte vlažnou vodou tak, aby bola zhruba 1 cm nad šošovicou. Pridajte soľ a Nesoldíka a dajte variť. 
  3. Po 5 minutách přidajte korenie Garam masala a plechovku krájaných paradajok. Varte ešte 10 minút. 
  4. Uvarte vajíčka na tvrdo a následne ich schlaďte.
  5. Nakrájajte vajcia na kocky a nasekajte bylinky. 
  6. Šošovicu ochutnajte a prípadne dochuťte soľou či korením. Naservírujte na tanier, nasypte vajíčka a koriander a užijte si chuť Indie.  

tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Nesoldík
Všetky recepty s korením Garam Masala

Späť na začiatok kuchárky