Varte podľa korenia

Fettuccine s morskými plodmi

Fettuccine s mořskými plody

počet osôb
3

čas prípravy
15 min. príprava

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Plody moře

Potrebujeme

400 g morských plodov (zmes chobotničiek, kalamárov, kreviet, mušlí)
soľ
3 strúčiky cesnaku
8 lyžíc panenského olivového oleja
menší zväzok čerstvej petržlenovej vňate
cca 350 g cestovín fettuccine (môžu byť aj iné - podľa chuti)
citrónová šťava
korenie Francúzske bylinky alebo Rozmarín či oregáno
korenie Lemon Pepper alebo Orange pepper
parmezán

Lemon Pepper nakoupíte zde
Francouzské bylinky nakoupíte zde
Orange Pepper nakoupíte zde
Oregano nakoupíte zde
Rozmarýn drcený nakoupíte zde

Postup prípravy

1Najprv si v osolenej vode uvarte cestoviny.

2Na rozohriatu panvicu s olejom, dajte prelisovaný cesnak a následne zmes morských plodov. Keď používate mrazené morské plody, najskôr ich nechajte samotné rozmraziť na panvici a odstráňte prebytočnú vodu. Až potom nasledujte postup s rozohriatým olejom a cesnakom.

3Plody mora krátko povarte s cesnakom, dochuťte citrónovou šťavou, pridajte Lemon Pepper alebo Orange Pepper a Francúzske bylinky.

4Dochutenú zmes premiešajte s uvarenými a precedenými cestovinami a najemno nakrájanou petržlenovou vňaťou. Podľa chuti môžete ešte dochutiť cesnakom a citrónovou šťavou.

5Hotové fettuccine servírujte s hoblinkami parmezánu.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Lemon Pepper
Všetky recepty s korením Francouzské bylinky
Všetky recepty s korením Orange Pepper
Všetky recepty s korením Oregano
Všetky recepty s korením Rozmarýn drcený

Späť na začiatok kuchárky