Varte podľa korenia

Tekvicový chlebíček

Dýňový chlebíček

počet osôb
5

čas prípravy
30 min. príprava
50 min. pečenie

obtiažnosť
jednoduché

druh jedla
Pečivo

Potrebujeme

1 hrnček trstinového cukru alebo krupicového cukru
2 hrnčeky hladkej múky
2 lyžičky jedlej sódy alebo 3 lyžičky kypriaceho prášku
1 lyžička soli
2 veľké vajcia
1 hrnček mlieka
1 lyžička mletého zázvoru
1 lyžička mletého muškátového oriešku
1 lyžička mletej ​​škorice
1 lyžička mletého klinčeka
1 lyžička mletého nového korenia
6 lyžíc masla (rozpusteného)
3 hrnčeky tekvice (nakrájanej na kocky)
1 hrnček sušených brusníc (môžete použiť aj hrozienka alebo na kúsky nasekanej čokolády)

maslo na vymazanie formy
múka na vysypanie plechu

Zázvor mletý nakúpite tu
Muškátový oriešok mletý nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu
Klinček mletý nakúpite tu
Nové korenie mleté nakúpite tu

Postup prípravy

1Z tekvice odkrojte šupku, rozkrojte ju a vydlabte vnútro. Nakrájajte tekvicu na kocky a dajte variť do mäkka. Uvarenú tekvicu sceďte, rozmixujte tyčovým mixérom do hladkého pyré a nechajte vychladnúť.

2Rúru rozohrejte na 200 °C.

3Vo veľkej mise zmiešajte všetky suché ingrediencie (cukor, múku, sódu, soľ a korenie). Rozpusťte maslo. Vajcia rozšľahajte s hrnčekom mlieka.

4Do zmesi suchých ingrediencií pridajte rozšľahané vajcia s mliekom, rozpustené maslo a vychladnuté pyré. Všetko dôkladne premiešajte, aby v ceste neboli hrudky.

5Pridajte brusnice (alebo hrozienka či čokoládu - podľa chuti) a opät premiešajte.

6Cesto nalejte do vopred vymasenej a múkou vysypanej formy a dajte piecť na 50 až 60 minút.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Zázvor mletý
Všetky recepty s korením Muškátový oriešok mletý
Všetky recepty s korením Škorica mletá
Všetky recepty s korením Klinček mletý
Všetky recepty s korením Nové korenie mleté

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie