Varte podľa korenia

Tekvicová bábovka

Dýňová bábovka

počet osôb
8

čas prípravy
25 min. príprava
45 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Moučníky

Potrebujeme

400 g maslovej tekvice
170 g polohrubej múky
180 g práškového cukru
80 g mletých vlašských orechov
1 vanilkový cukor
3 vajcia
200 ml oleja
1 prášok do pečiva
2 lyžičky sušenej citónovej kôry
1 lyžička škorice mletej
maslo na vymazanie formy
hrubú múku na vysypanie formy

Citrónová kôra mletá nakúpite tu
Škorica mletá nakúpite tu

Postup prípravy

1Formu na bábovku vymažte maslom a vysypte hrubou múkou. Predehrejte rúru na 170°C.

2Tekvicu olúpte a nahrubo nastrúhajte.

3Vajcia s práškovým a vanilkovým cukrom našlahajte vidličkou, pridajte olej, škoricu, citrónovú kôru a preosiatú múku zmiešanú s práškom do pečiva. Nakoniec pridajte nastrúhanú tekvicu a dobre premiešajte.

4Zmes nalejte do formy a dajte piecť. Najprv asi 5 minút sprudka opečte na 170°C, potom znížte teplotu na 150°C a asi 45 minút dopekajte.

5Upečenú bábovku vyklopte, nechajte vychladnúť, pocukrujte a podávajte.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Citrónová kôra mletá
Všetky recepty s korením Škorica mletá

Späť na začiatok kuchárky