Varte podľa korenia

Pizza Laschia

 Pizza Laschia

počet osôb
4

čas prípravy
40 min. príprava
2 hod. kysnutie
15 min. pečenie

obtiažnosť
střední

druh jedla
Světová kuchyně

Potrebujeme

Cesto:
600 g hladkej múky
asi 400 ml vlažnej vody
30 g droždia
štipka cukru
1 zarovnaná lyžička soli
3 lyžice panenského olivového oleja

Sugo:
1 plechovka paradajok
1 malá plechovka parajkového pretlaku
2 lyžičky granulovaného cesnaku
soľ
čierne korenie
bazalka
300 g mozzarelly
oregano
zavárané artičoky
ančovičky
200 g kvalitnej šunky
čierne olivy
kapary

Bazalka nakúpite tu
Oregáno nakúpite tu

Postup prípravy

1Pripravte si kvások: Do misky dajte trošku vody, rozdrobené droždie, cukor a cca 1 lyžicu hladkej múky. Všetko zamiešajte a nechajte kvások vykysnúť.

2Do veľkej misy preosejte múku, pridajte kvások, olivový olej a vodu. Poriadne cesto prepracujte, nech v ňom niesu hrudky. Nesmie sa lepiť.

3Cesto rozdeľte na 4 diely, urobte z nich bochníky, dajte ich do nádoby vymastenej olejom a zakryjte utierkou. Cesto nechajte na teplom suchom mieste kysnúť cca 2 hodiny, než zdvojnásobí svoj objem.

4Medzitým si pripravte sugo. Paradajky z plechovky dajte spolu s pretlakom, cesnakom, bazalkou, soľou a korením do hrnca. Zmes priveďte do varu a povarte 10 minút. Potom ju nechajte vychladnúť.

5Z vykysutého cesta vytvorte placky (uprostred by mali byť 3 až 4 mm hrubé) a dajte ich na papier na pečenie. Okraje placiek musia byť hrubšie než stred.

6Placky potrite hotovým sugom, posypte oregánom a naukladajte na nich plátky šunky, ančovičky, nakrájané artičoky a na kolieska nakrájané čierne olivy. Všetko posypte mozzarellou.

7Pizze pečte na 220 °C kým okraje nezozlatnú, cca 15 - 20 minút.


tisk    Vytisknout recept  Sdílet

Všetky recepty s korením Bazalka
Všetky recepty s korením Oregáno

Späť na začiatok kuchárky
Vďaka cookies bude pre Vás prezeranie stránok ešte príjemnejšie!

Používame ich totiž na zabezpečenie čo možno najlepšej funkčnosti a na personalizáciu obsahu našich webových stránok.

Kliknutím na tlačidlo "Prijať" súhlasíte s využívaním cookies a odovzdaním údajov o správaní na našom webe.
Viac informácií
cookie
cookie