400 g hovädzej roštenky alebo hovädzieho zadného
1 veľká cibuľa
1 lyžica rastlinného oleja alebo sadla
1 lyžička korenia Mimi gril
1 lyžička soli
0,5 hrnčeka ryže
1Cibuľu olúpte a nakrájajte najemno. Vo väčšom hrnci rozohrejte tuk a cibuľu orestujte do sklovita. Cibuľu odsuňte ku krajom hrnca.
2Mäso umyte, osušte a nakrájajte na malé kocky. Na zvyšnom tuku sprudka orestujte mäso, aby sa zvonku zatiahlo a zostalo šťavnaté. Osoľte a posypte korením MIMI GRIL.
3Mäso zalejte horúcou vodou tak, aby bolo takmer celé ponorené, a duste, kým nezmäkne. Doba dusenia závisí od druhu a veku mäsa, počítajte aspoň s 60 minútami. Počas dusenia mäso priebežne premiešavajte a dolievajte vodu podľa potreby.
4Zatiaľ čo sa mäso dusí, uvarte ryžu podľa návodu na obale.
5Hotové mäso vyberte do inej nádoby a v hrnci nechajte len pár kociek. Zvyšok zmesi rozmixujte tyčovým mixérom. Cibuľa a kúsky mäsa prirodzene zahustia omáčku. Ochutnajte a prípadne dochuťte korením a soľou.
6Odložené kúsky mäsa vráťte späť do omáčky a krátko spoločne prehrejte.
Podávajte s ryžou.
Tento pokrm si malí stravníci určite zamilujú. Recept je vhodný pre deti od 1 roku.
Nakupujte v našom eshopu podľa toho čo máte radi a čo sa chystáte variť. Vy si nakupujete suroviny, my Vám k nim dodáme korenie.